Kunstnerisk samarbeid i stort format

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Markedslederen på digitalt trykk, Megaprint AS, og Norges største kunsteksportør, ICArt inngår samarbeid. Dette betyr nye kunstneriske muligheter i stort format. 

Sammen vil de to ledende selskapene innen kunst og digitalt trykk bli en av de store aktørene innen kunstformidling. Det norskeide selskapet ICArt har kontorer i Oslo, London og Miami, og har formidlet kunstprogrammer og utsmykningsoppdrag til cruisemarkedet og offentlige rom i en årrekke. Selskapet regnes som landets største eksportør av anerkjent samtidskunst. Megaprint er på sin side en stor aktør innen produksjon av storformatkunst i det offentlige rom, og har produsert kunstverk fra både Damien Hirst, Pushwagner og Tom Sandberg i sine produksjonslokaler i Røyken. Blant annet Damien Hirsts store sommerfuglprosjekt på 1200 kvadratmeter i forbindelse med åpningsutstillingen "The Souls" i galleri Stolper + Friends på Tjuvholmen. 

Damien Hirsts sommerfugler på Tjuvholmen. (Foto: Megaprint)

 

Nytenking

- Det foregår mye nytenkning når det gjelder utsmyknings- og kunstprogrammer både til private og offentlige rom, sier medeier iICArt Gro Nesjar i en pressemelding.

- Arkitekter og utsmykningskomiteer ønsker store digitale trykk på flater som glass, metall og betong. Å utvikle dette markedet sammen med Megaprint, som er markedsledende innen digital print, er svært spennende og vil dessuten innebære at vi kan ha ennå større fokus på kreativitet og produktutvikling, fortsetter Nesjar.

Styreleder i Megaprint AS, Sigurd Hammerstad, ser også klart fordelene ved et samarbeid.

– Vi vet at kunst og design er i ferd med å bli mer og mer integrert i bygningsindustrien. ICArt har allerede betydelig kompetanse og gjennomføringskraft i dette markedet. Det passer godt overens med våre egne ambisjoner, sier han.

Foto av Per Barclay på veggen i Royal Christiania hotell. (Foto: ICArt)

 

Samlingspunkt på Skøyen

Megaprint AS produserte blant annet profilen til Eurovision Song Contest for NRK i 2009 og all arenaprofilering til Ski VM i Oslo i 2011. International Corporate Art (ICArt) er et av de ledende selskapene innen kunstformidling på verdensbasis, og gjennomfører prosjekter fra ide og konsept til ferdig installasjon, blant annet for cruise-markedet, offentlige rom og hoteller. 

Sammen vil de to selskapene drive konsulent- og formidlingsvirksomhet og følge prosjekter fra idestadiet, gjennom produksjon og gjennomføring. Med bred formidlings- og kunstfaglig kompetanse ønsker ICArt og Megaprint å bli et nytt og attraktivt tilbud for interiørarkitekter og arkitekter, innredningsselskaper, hoteller, kjeder, store bedrifter; i det hele tatt alle som er inonvative og ligger i forkant.  Lokalene på Skøyen blir et viktig samlingspunkt hvor kunstnere og brukere kan samarbeide direkte og videreutvikle prosjekter. 

Teaser:

Markedslederen på digitalt trykk, Megaprint AS, og Norges største kunseksportør, ICArt inngår samarbeid. Dette betyr nye kunstneriske muligheter i stort format. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Megaprint og ICArt slår seg sammen. Foto av Espen Tollefsen i det nye Norsk Medisinaldepot. (ill: ICArt)