Kun mindre inntektstap

Publisert Sist oppdatert

So far, so good. Londons hoteller har ikke hatt store tap etter julis bombeaksjoner. Her ser vi Tower Thistle Hotel.
I følge tall fra selskapet The Bench, var det kun en nedgang på fem prosent totalt, for til sammen 23800 hotellrom i London, i dagene 22. til 26. juli. Dette sammenlignet med samme periode i fjor, skriver HVS International i en pressemelding. Selskapet har spesialisert seg på konsulentvirksomhet innen hotelldrift.

- Når det gjelder gjennomsnittsprisen betalt per hotellrom disse dagene, er det ingenting som tyder på at hotellene i området har gjort noe ekstra for å stimulere til høyere belegg, kommenterer Russell Kett, administrerende direktør i HVS International.– For de samme fem nettene (22.-26. juli) var gjennomsnittsprisen lik den foregående ukens priser, og lik samme periode året før, legger han til.

Det som bekymrer hotelleiere i London er fremtidige bookingtall, for eksempel for september måned.

- Det er vanskelig å vite hvor vidt lavere hotellromspriser vil lokke engstelige, potensielle turister til å allikevel legge turen til byen, sier James Chappell, direktør for The Bench. Firmaet overvåker aktiviteten i det europeiske hotellmarkedet.. Det kan allikevel virke som prisdumping er en umiddelbar reaksjon fra mange av hotellene i denne situasjonen, konkluderer han.

 

Thumbnail Image: