Kulinarisk sjarmoffensiv
Seks selskaper fra Rogaland skal friste med delikatesser og opplevelser fra Fjord-Norge under mat- og reiselivsmessen Grüne Woche i Berlin i januar, sammen med representanter fra de andre Vestlandsfylkene.
Målet med deltakelsen på messen i Berlin den 18.-27. januar 2013 er å gi tyskerne smaken på Fjord-Norge, sammen med utvalgte aktører fra de fire vestlandsfylkene. Prosjektansvarlig er Måltidets Hus med prosjektleder Åse Hodne Hørsdal.
- Vi har verdens beste råvarer, sier Gunnar Nagell Dahl, matattaché under Grüne Woche, i en pressemelding.
– Vi har storslått natur med flotte overnattingstilbud og gastronomiske opplevelser på rekke og rad langs nasjonale turistveier.
Disse seks bedriftene representerer Rogaland:
Nesheimstunet fra Nedre Vats - tilbyr utleie av oldemors hus, selskapslokaler i gamleløa og matspesialiteter med lokale råvarer laget fra grunnen. www.nesheimstunet.no
Mikals Laks i Ryfylke –foredlingsbedrift og røkeri som produserer ulike typer røkt og gravet laks. www.kingmikal.no
Jæren Hotell på Bryne - har utviklet det Jærske kjøkken. Grunntanken er å fremme lokale råvarer og produsenter av spesialitet- og nisjeprodukt i regionen og fremme gamle mattradisjoner. www.jarenhotel.no
Köhler-Paviljongen på Nærbø leier ut til selskap og møter. Dei lager kaldpresset rababrasaft kun tilsatt sukker i eget safteri. De serverer også svinekjøtt fra gården som er produsert som "Jæren Smak". www.kohlerpaviljongen.no
Region Stavanger www.regionstavanger.no
Visit Haugesund & Haugalandet AS www.visithaugesund.no
