Kongens Fortjenestemedalje til Lauritz W. Hansen

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Lauritz W. Hansen ble denne uken tildelt Kongens Fortjenestemedalje i sølv.

Overrekkelsen fant sted under åpningen av norsk kokebokmuseum på Norsk Hotellhøgskole i Stavanger på onsdag. Museet ble åpnet av Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm.

Det var fylkesordfører Janne Johnsen som sto for selve overrekkelsen.

 - Ditt lange og imponerende virke innen hotell-, restaurant- og kjøkkenfag kan knapt noen andre vise til. Du er og har vært en unik og betydningsfull ressursperson for denne næringen over lang tid, både i Norge og i utlandet, sa Johnsen i sin tale, ifølge Rogaland Fylkeskommune sine nettsider.

 Kongens fortjenestemedalje deles ut til en samfunnsborger som har vist "pionerinnsats eller annen speisiell innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid."

- Det er ingen tvil om at du, Lauritz, oppfyller disse kriteriene, sa Johnsen.

Johsen framhevet Hansens bidrag og engasjement gjennom sitt virke i hotell- og restaurantnæringen i og for regionen.

- Dette er veldig spesielt, og jeg må innrømme jeg ble overrasket nå, dette hadde jeg ikke forventet. Men jeg ønsker først og fremst å dele denne æren med mine medarbeidere og min familie. Jeg er veldig heldig som har hatt en støttende kone og familie, gode kollegaer og nettverk. Det er nok disse som skal ha æren for at jeg i dag mottar denne utmerkelsen, sa Hansen under utdelingen, ifølge rogfk.no.
 

Ifølge Norges Kokkemesteres Landsforening har Hansen gjort mer for å fremme norsk matkultur og matfaglig standard enn de fleste nålevende personer.  

Les hva daglig leder Ruth-Hege Holst i NKL skriver om Lauritz W. Hansen på nkl.no.

Teaser:

Lauritz W. Hansen ble denne uken tildelt Kongens Fortjenestemedalje i sølv.

Thumbnail Image: