Knuser verdensrekorden

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Guinness World Records™ har tildelt The Macallan en plass i historien med tittelen; “Most expensive whisky sold at auction”. 

The Macallan 64yo, The Macallan’s 64 Year Old in Lalique, Cire Perdue ble solgt på auksjon for $460,000 (ca. 2,8 millioner NOK), hvorav 100% av inntektene ble gitt til den veldedige organisasjonen; Charity: Water. Organisasjonen jobber aktivt med å legge til rette for tilgang til rent og sikkert drikkevann i u‐land.

 

Overøst av budgivere, denne unike Lalique krystall karaffelen er fylt av den eldste og mest sjeldne Macallan som noen gang har blitt flasket av destilleriet – en 64 år gammel single malt whisky. Den historiske auksjonen som ble holdt på Sotheby’s i New York i november 2010 var avslutningen på en 12 byers verdensturné av karaffelen.

 

David Cox, Direktør av Fine and Rare Whiskies for The Macallan, kommenterer;

- Vi er absolutt begeistret over å ha blitt tildelt Guinness World Record™ for den dyreste  hiskyen som noen gang er blitt solgt på auksjon. Denne store utmerkelsen fra en så verdenskjent og respektert organisasjon beviser en gang for alle at The Macallan er verdensrekordholderen’. Han fortsetter;

- Vi hadde en fenomenal respons i hele verden for denne unike og sjeldne karaffelen og jeg føler at dette er en passende hyllest av prosjektet som klarte å samle inn svimlende $460,000 til den veldedige organisasjonen; Charity: Water.

 

Silvio Denz, President og CEO hos Lalique, kommenterer:

- Vi er utrolig stolte av denne verdensrekorden vi deler med våre venner hos The Macallan, som vi har jobbet sammen med siden 2004. Gjennom tidene har våre krystallkarafler, som alle er  håndlagde av våre glassmakere, vært høyst ettertraktet og beundret av whiskykunder, samlere av Lalique krystall og beundrere av ‘objets d’art’. Denne siste utgaven, som har blitt realisert igjennom “the lost‐wax moulding” teknikken, er et testament til eksepsjonell kvalitet, artisteri og de lange tradisjoner som er delt av både Lalique og The Macallan. 

Teaser:

Guinness World Records™ har tildelt The Macallan en plass i historien med tittelen; “Most expensive whisky sold at auction”. 

Main Image:
Thumbnail Image: