Kjøpte konkurrenten og kremtomt

Grand hotell kjøper fiaskoprosjekt i Egersund sentrum.

Publisert Sist oppdatert

I 10 -12 år har det vært planlagt – og utsatt – et nytt hotell i Egersund sentrum. Nå har NCC trukket seg ut av prosjektet, som er solgt til Grand hotell i rogalandsbyen.

Prosjektleder Dag Holmen fikk med seg NCC, og via selskapet Hospitality Development AS skulle et nytt prakthotell bygges i Egersund. Etter 12 år var spadestikket ennå ikke tatt, og til slutt satte kommunen en endelig frist for byggingen av Feyer hotell.

Overfor Stavanger Aftenblad ønsker Dag Holmen ikke å svare på om det er grunnen til at han har gitt opp, men NCC har trukket seg fra videre deltakelse i prosjektet. Det er nå solgt til Grand hotell, som har den kapaitalsterke Teigenfamilien som eiere. 

- Dette var en mulighet som kom. I mai henvendte Dag Holmen seg til Grand hotell. Han ønsket å selge seg ut av selskapet Feyer hotell AS, sier styreleder Svein Seglem i Grand hotell til avisen.

Grand hotell har også kjøpt tomten som skulle gi plass til Feyer hotell, og kan dermed hindre konkurrenter i å etablere seg i vannkanten i Egersund sentrum. I tillegg overtar de et område med en endelig, godkjent reguleringsplan, noe som Feyer hotell brukte år på å få til.

Svein Seglem presiserer i en pressemelding som er sendt Aftenbladet at Grand Hotell AS kjøper dette selskapet for å vurdere om det kan være foretningsmessig grunnlag for å realisere et nytt, moderne hotell i Egersund samt et nytt, større parkeringsanlegg.