Kan bli Norges største

Byrådet i Oslo er positive til at Hotel Royal Christiania får en ny fløy på 16 etasjer. I så fall betyr det ny konferansesal og 283 nye rom, samt status som Norges største hotell.

Publisert Sist oppdatert

Men Petter Stordalen gir seg ikke der. Han har også som mål om at dette blir Oslos grønneste hotell.

– Vår ambisjon er å skape et førsteklasses internasjonalt konferansehotell midt i Oslo. Dette vil sette Oslo på kartet som konferanse- og kongressby og lage positive ringvirkninger langt utenfor hotelltrappen. Utbyggingen er en enestående mulighet til å forandre Oslos mest spennende kvarter. Alternativet er forvitring. Dette er byopprydning og byutvikling på en og samme tid, sier Petter Stordalen til Aftenposten.

Større en Plaza

Stordalen er et stort skritt nærmere sitt mål om å utvikle Royal Christiania til hotellkjedens flaggskip i Oslo-området. Nå som byrådet har sagt jan til byggeplaner som blant annet innebærer en ny fløy på 16 etasjer, vil hotellet tilsammen få 815 rom. I tillegg er det planer om en store konferansesal til 1000 personer. Til sammenligning har Plaza, som i dag er Norges største, 676 rom.

– Det er allerede mange hoteller i området. Blir det ikke overkapasitet med 283 nye rom, spør Aftenposten?

– Jo flere hoteller som kommer i området, jo mer kraft blir det i området. Da kan vi sammen ha konferanser med 4000–5000 deltagere. Det er i hvert fall en stor fordel at Norges største kollektivknutepunkt ligger rett utenfor døren. Dette vil også skape flere arbeidsplasser og gjøre området til en naturlig møteplass for både Oslo-borgere og turister, svarer Stordalen.

Grønn profil

Det er DNB Liv som eier eiendommen, mens Nordic Choice står for driften. Sammen skal de bruke én milliard kroner på å oppgradere hotellet.

– Målet er at hotellet blir det grønneste i Oslo-området. Det skal ha BREEAM NOR-sertifisering (Norges fremste metode for klassifisering av bærekraftige bygg) og skal ha ISO-sertifisering etter internasjonale standarder. Vi vil også ha flere sykkelparkeringer og vurdere alternative strømkilder.

– Plan- og bygningsetaten har ikke ønsket like stor utvidelse som byrådet går inn for. Hva sier du til det?

– Det er alltid sterke diskusjoner rundt byutvikling, og man har forskjellige meninger. Nå går saken til behandling i byutviklingskomiteen, og det blir interessant å følge med på hva som skjer videre, avslutter Stordalen til Aftenposten.