Junior-bronse i kokke-VM

Det norske juniorlandslaget ble nummer tre under årets VM i kokkekunst i Luxembourg. Med på laget var blant annet to Scandic-kokker.

Publisert Sist oppdatert

Uken i Luxembourg startet med gull i kategorien kaldmat til seniorlandslaget sist lørdag. Juniorlandslaget fulgte opp med gull i samme kategori mandag denne uken, før seniorene også sikret seg gull i kategorien varmmat dagen etter.

I går skulle det avgjøres hvem som kunne krone seg med den gjeveste tittelen: VM i kokkekunst. Og det norske juniorlandslaget kjempet seg frem til en sterk tredjeplass. Med på laget var to kokker fra Scandic: Mario Prinz (23) og Håkon Solbakk (23). Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting er henrykt.

– Det er en veldig god prestasjon. Mario, Håkon og hele det norske juniorkokkelandslaget har fortjent dette. At de hevder seg i toppen viser at det norske kjøkkenet er å regne med, og at vi har talentfulle unge kokker i verdensklasse, sier han.

Dyktige konkurrenter

Det var intens konkurranse i juniorklassen hvor hele 15 lag kjempet om verdensmestertittelen. Det norske juniorlandslaget gjorde det skarpt i både kald- og varmmat, men måtte se seg slått på målstreken av Sveits og Sverige som tok henholdsvis 1. og 2. plass i sammendraget av årets VM.

Seniorene havnet dessverre utenfor pallen totalt, til tross for to gull tidligere i uken. Her vant Singapore knepent foran vår söta bror, mens USA tok bronsemedaljene.