Jubel på Svalbard

Januar ble en knallmåned for overnattingsstedene på Svalbard. Og enda bedre blir det i mars.

Publisert Sist oppdatert

Overnattingsbedriftene på Svalbard fikk besøk av totalt 4 913 gjester i januar måned. Det er en økning på nærmere 50 prosent, sammenligning med januar i fjor. Det viser statistikken til Reiseliv i Nord, skriver nrk.no.

Totalt ble det i januar registrert litt over 161 000 overnattinger på overnattingsbedriftene i hele Nord-Norge, noe som er 2 300 flere overnattinger enn januar i fjor. Det vil si en oppgang på en prosent. Sammenlignet med desember 2014, opplevde overnattingsbedriftene en oppgang på fem prosent i januar.

Teller man kun med overnattinger på hotell, opplevde de nordnorske hotellene en oppgang på fem prosent i januar, sammenlignet med desember i 2014.

Regiondirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv Nord-Norge, skriver i en pressemelding at Nord-Norge har styrket seg ytterligere i sin posisjon som vinterreisemål, på bakgrunn av de ferske tallene.

Hysteriske priser

Det er dessuten all mulig grunn til å tro at det blir mer å juble for på Svalbard i nær fremtid. 20. mars er det nemlig total solformørkelse på Svalbard og alt av hotellrom ble revet bort allerede i 2008. En slik etterspørsel blir det hysteriske priser av. Spitsbergen Guesthouse tilbyr rom med meget enkel standard og ble rapportert å ta 7500 kroner i døgnet! Det er en viss oppsving, siden den normale prisen ligger på rundt 650 til 850 kroner per døgn.

PS: Den totale solformørkelsen starter på formiddagen 20. mars og varer i to minutter og 27 sekunder. Går du glipp av det er neste sjanse i 2061.