Imponerte med grønt
Kokte poteter og råkost kan være vel og bra, men det var lite som minnet om tradisjonell bruk av grønnsaker da Årets Grønne Kokk ble kåret under Smak’09 på Lillestrøm i går.
|
F.v. Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rustaden legger siste hånd på verket, som ga dem tittelen Årets Grønne Kokk. |
Deltakerne var:
Lag 1: Kent Henriksen og Stig Hetland fra New Orleans restaurant i Oslo.
Lag 2: Victor W. Nortvedt og Sverre Angus Hugøy fra Albatross i Bergen
Lag 3: Tor Øyvind Rustaden og Geir Magnus Svae fra Condelica A/S i Drammen og Tyrifjord Hotell i Vikersund
Lag 4: Kent Medhus og Harald Berger fra Augusta Arnesen og Kulinarisk Akademi i Oslo
Lag 5: Are Lied Nordtvedt og Thomas Tokerød Pettersen fra De FEM stuer, Holmenkollen Park hotell
 ,
De fikk god hjelp av elever fra Vestby videregående skole. I dommerpanelet
![]() |
Dommerpanelet forsyner seg av bordet til lag 1. |
- Det var helt imponerende, sa den kjente ”kokkemoren”, etter at juryen hadde tatt den endelige avgjørelsen.
Selv om resultatet fra samtlige lag så overveldende ut, avslørte hoveddommer Håvard Ravn Larsen at han og Espelig Hovig hadde vært helt enig i dømmingen.
Spenningen var stor da avgjørelsen ble offentliggjort. Lag 4 fikk tredjeplass med en sjekk på 3000 kroner, andreplassen og fem tusen kroner gikk til lag 2.
|
Lag 2 serverte blant annet rispapirvårrull fylt med soyakaviar, korianderkaviar og julienne av rødbeter. |
- Vi har brukt mye tid, mellom åtti og hundre timer, til forberedelsene, fortalte en fornøyd Rustaden etter at premier og pokaler var delt ut. Hovedpremien var på 15.000 kroner.
Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.
 ,