Imponerte med grønt

Publisert Sist oppdatert

Kokte poteter og råkost kan være vel og bra, men det var lite som minnet om tradisjonell bruk av grønnsaker da Årets Grønne Kokk ble kåret under Smak’09 på Lillestrøm i går.

 ,

F.v. Geir Magnus Svae og Tor Øyvind Rustaden legger siste hånd på verket, som ga dem tittelen Årets Grønne Kokk.

Fem lag bestående av to kokker kjempet om tittelen, og viste hvor spennende og lekkert vegetarmat faktisk kan bli ved bruk av en god porsjon kreativitet og oppfinnsomhet – selvfølgelig ispedd kunnskap og erfaring. Fem retter til en buffet for tolv personer ble tilberedt i løpet av tre timer. Etter tur ble maten lagt frem på fat for allmenn beskuelse.

 ,

Deltakerne var:

Lag 1: Kent Henriksen og Stig Hetland fra New Orleans restaurant i Oslo.

 ,

Lag 2: Victor W. Nortvedt og Sverre Angus Hugøy fra Albatross i Bergen

 ,

Lag 3: Tor Øyvind Rustaden og Geir Magnus Svae fra Condelica A/S i Drammen og Tyrifjord Hotell i Vikersund

 ,

Lag 4: Kent Medhus og Harald Berger fra Augusta Arnesen og Kulinarisk Akademi i Oslo

Lag 5: Are Lied Nordtvedt og Thomas Tokerød Pettersen fra De FEM stuer, Holmenkollen Park hotell

 ,

De fikk god hjelp av elever fra Vestby videregående skole. I dommerpanelet

Dommerpanelet forsyner seg av bordet til lag 1.

satt blant annet Ingrid Espelid Hovig.

- Det var helt imponerende, sa den kjente ”kokkemoren”, etter at juryen hadde tatt den endelige avgjørelsen.

Selv om resultatet fra samtlige lag så overveldende ut, avslørte hoveddommer Håvard Ravn Larsen at han og Espelig Hovig hadde vært helt enig i dømmingen.

 ,,

Spenningen var stor da avgjørelsen ble offentliggjort. Lag 4 fikk tredjeplass med en sjekk på 3000 kroner, andreplassen og fem tusen kroner gikk til lag 2.

 ,,

Lag 2 serverte blant annet rispapirvårrull fylt med soyakaviar, korianderkaviar og julienne av rødbeter.

Men det var lag 3 som virkelig hadde overbevist juryen med sine retter. Menyen besto av Hvitløk- og bønnesuppe, Ovnsbakte rotgrønnsaker, vårruller, grønnsaksterrinne og melkesjokolademousse.

- Vi har brukt mye tid, mellom åtti og hundre timer, til forberedelsene, fortalte en fornøyd Rustaden etter at premier og pokaler var delt ut. Hovedpremien var på 15.000 kroner.

 ,

Konkurransen er et samarbeid mellom Kokkenes Mesterlaug, Oslo, Bama Storkjøkken, Segers og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

 ,

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS