Ikke akkurat stjernedryss

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Bare 23 av landets 963 hoteller har sagt seg interessert i å bli stjernemerket.

- At 23 hoteller har søkt om å bli vurdert med stjerner, er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet for å se dette litt an. Hotellstjerner er nytt i Norge, og vi må tenke langsiktig. Vårt mål er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til Aftenposten. 

Nordic Choice Hotels er blant kjedene som har sagt nei.

- Vi synes ikke ideen om å klassifisere hoteller med stjerner har vært god, og vi mener den blir mindre god for hver dag som går. Derfor er våre hoteller ikke klassifisert og vil heller ikke bli det, sier konserndirektør Torgeir Silseth til avisen.

- Ordningen er gammeldags. Det er på nettet hotellproduktene selges hver dag, og det er der gjestene sier hva de synes om det de har kjøpt, mener han. 

Rica har valgt stjernevurdere ett hotell; Ishavshotellet i Tromsø, for å teste ut hvordan ordningen fungerer i praksis.

- Senere på året vil vi evaluere pilotperioden, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansen. 

Voksenåsen hotell har fått fire stjerner og der er hotelldirektør Tommy Kleiman godt fornøyd med å være blant de første med stjerner.

- Jeg synes jo det var en morsom prosess som gjør at jeg i dag har en bedre innsikt i mitt produkt enn før. Vi skal bruke dette aktivt i vår markedsføring. Jeg tror nok også at de andre hotellene følger etter om en stund, sier han.

Teaser:

Bare 23 av landets 963 hoteller har sagt seg interessert i å bli stjernemerket. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Voksenåsen hotell har fått sine fire stjerner. (Skjermdump fra hotellets nettside)