I dag åpner Matstreif

200 000 besøkende, delikatesser fra hele landet og et stappfullt program er noen av ingrediensene i helgens viktigste arrangement, Matstreif.

Publisert Sist oppdatert

I helgen forvandles Rådhusplassen i Oslo igjen til en livlig matfestival. Med årene har Matstreif blitt Norges største matfestival, et kjært arrangement i Oslo-regionen og en viktig arena for utstillerne. Om lag 200.000 personer besøkte Matstreif i fjor – og håpet er at minst like mange finner veien til Rådhusplassen og Kontraskjæret i år.

I 2015 bidro Innovasjon Norge med over 500 millioner til verdiskaping i norsk matproduksjon, og en fjerdedel av disse pengene gikk til lokalmat og reiseliv. Slikt blir det masse bra lokalmat- og drikkeprodukter av – og denne helgen kan du smake deg gjennom godbiter fra 200 norske produsenter på Matstreif. Det setter både store og små besøkende pris på.

Kjøttduell

Innovasjon Norge arrangerer i år Matstreif for 12. gang, på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Statsråd Jon Georg Dale deltar på åpningen fredag, der han blant annet skal dele ut prisen til årets norgesmester i gardsost og Matmerks spesialitetsmerke.

Dale skal også vise hva han er god for som kjøttskjærer i en duell med fjorårets vinner av lærlingkonkurransen, Mathias Venstad Nilsen fra Høvikveien Kjøtt og Kolonial, under kyndig dømming av Espen Lynghaug fra NHO Mat og Drikke.

Kunnskap og bærekraft

Matstreifs utstillere har stor glede av både å vise seg fram for publikum og nettverksbygging med produsentkollegaer fra hele Norge. Å spre kunnskap om norske råvarer med publikum er også viktig.

– Kunnskap og bærekraft er tema for årets Matstreif – og er det noe vi har fokus på hver eneste dag i Innovasjon Norge er det nettopp dette. Vi investerer årlig mange millioner i kunnskapsbedrifter og hjelper gründere som lokalmat- og drikkeprodusenter, som igjen bidrar til en bærekraftig økonomi med utgangspunkt i landbruket. Norsk landbruk har også store eksportmuligheter som vi bidrar til at næringen får utnyttet. Det produseres fantastiske lokalmat- og drikkevarer i hele Norge, og vi ønsker at Matstreif skal bidra til økt forståelse for sammenhengen mellom kunnskap, bærekraft og kvalitet i den norske matbransjen. Vi er stolte av å samle så mange av våre kunder og samarbeidspartnere på Matstreif, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn-Traaseth.

Nordiske mesterskap i baking og konditori

Tradisjonen tro vil det stilles ut og selges lokalmat fra en rekke boder. I forbindelse med et nytt kunnskapskonsept vil det holdes kurs og foredrag hele helgen i kurs/foredragsteltet. Fra scenen vil det også bli en rekke show og innslag. Høydepunkter i år er Nordisk Mesterskap i konditori på fredag og Nordisk Mesterskap i baking på lørdag.

Se hele programmet og informasjon om utstillerne på www.matstreif.no

Mange høydepunkter

Et utvalg høydepunkter fra scenen er:

Fredag:

12:00                    

Offisiell åpning - Ledet av Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge. Til stede er også landbruks- og matminister Jon Georg Dale og Oslos ordfører Marianne Borgen.

Matmerks spesialitetsmerke deles ut

Kjøttskjærerkonkurranse med statsråd Jon Georg Dale

NM i Gardsost – Premieutdeling

13:00                    

Årets Lokalmatgründer 2016 deles ut av Anita Krohn Traaseth, Innovasjon Norge

17:30                    

Nordisk Mesterskap i Konditori - Prisutdeling, Beste Dessert, Beste Sjokolade/ Gateau, Beste Iskake, Beste Showpiece og Beste Nasjon Totalt/ Nordisk Mester.

Lørdag:

11:00-12:30        

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, baker polarbrød sammen med barn i kursteltet

18:00                    

Nordisk Mesterskap Baking - Prisutdeling for, Best Showpiece, Best Bread & Baguettes, Best Sweet Bread og Beste Nasjon Totalt/ Nordisk Mester

Søndag:

12:00-14:00

Matbordet som møteplass - norske råvarer møter internasjonal matkultur 

Geir Lippestad og Anita Krohn Traaseth serverer mat laget av flerkulturelle familier tilknyttet Geitmyra matkultursenter.

Powered by Labrador CMS