Hotellvekst i 15 av 19 fylker

15 av 19 fylker kan vise til vekst i hotellovernattinger i første halvår i 2016 sammenlignet med første halvår i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av årets seks første måneder er det registrert drøyt 10 231 819 hotellovernattinger i Norge. Det er 224 497 flere enn i samme periode i fjor og en vekst på litt over 2 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som ble offentliggjort nylig.

Og hele 15 av 19 fylker kan vise til vekst i hotellovernattinger i første halvår i 2016 sammenlignet med første halvår i fjor. Det er også vekst i hotellovernattinger på Svalbard.

Stor økning i Troms

Prosentvis er veksten faktisk aller størst i Nord Trøndelag, hvor det er registrert 182 590 overnattinger så langt, mot 161 315 overnattinger i samme periode i fjor. Her det ikke først og fremst ferie- og fritidsreiser som øker (opp 4 prosent), men kurs- og konferanse (opp 14 prosent) og yrkestrafikk (opp 21 prosent)

Det er også en stor vekst i Troms, hvor det er registrert 547 866 hotellovernattinger fra januar til og med juni i år. Det er 58 836 flere enn i samme periode i fjor og en økning på 12 prosent.

– Årsaken til den store økningen i Troms ligger i en eksplosiv vekst av nordlysturister sist vinter, samt at det fortsatt er stor aktivitet i næringslivet i Troms, forklarer regionkontakt for NHO Reiseliv i Nord-Norge, Gunnar Nilssen.Oslo-hotellene noterte seg for 54 286 flere hotellovernattinger i første halvår i år enn i samme periode i fjor. Det er en økning på nærmere 3 prosent til 2 076 154 overnattinger.

Mens Oslo kan vise til god vekst i ferie- og fritidstrafikken, har det vært nedgang i kurs- og konferansetrafikken og i yrkestrafikken i hovedstaden. Troms har vekst i alle tre segmentene.

Nedtur

Fylkene som har hatt nedgang i hotellovernattinger i første halvår i år sammenlignet med samme periode i fjor, er først og fremst Rogaland (ned 5,51 prosent), dernest Finnmark (ned 5 prosent) og Møre og Romsdal (ned 1 prosent). Mattekyndige har da regnet seg frem til at vi manglet ett fylke på nedgangslisten, og det er Hordaland. Her er imidlertid nedgangen minimal med 0.05 prosent.

For hotell-Norge samlet er det grønne tall. I årets seks første måneder ble det registrert 224 497 flere hotellovernattinger i Norge, enn i samme periode i fjor.

Powered by Labrador CMS