Harald Osa – årets Villmarkskokk

Publisert Sist oppdatert

Det er messeavisa for Vilmarksmessen som melder dette. De skriver videre at Harald Osa har i hele sin yrkesmessige karriere viet sitt liv til matkunsten og dens gastronomiske gleder. Osa er en profilert kokk og har lang erfaring både i inn- og utland.

Juryen har vektlagt Harald Osa sitt engasjement med bakgrunn i sin respekt og forståelse for mat og mattradisjon. Og sist, men ikke minst, sin stolthet for den Norske Matkulturen og hans lidenskapelige engasjement for å føre denne verdifulle arven videre.

Harald Osa har alltid hatt en genuin interesse for norske råvarer og bruker sesongens årstider i matlagingen vi i Norge er så heldig å ha råvarer i verdensklasse. Han nærer en livslang kjærlighet til god mat og gode råvarer.
Hans evige engasjement for sesongens råvarer, det ekte og norske - er tema som han er lidenskapelig opptatt av, både som kokk og matelsker.

Hans dedikasjon og grunnleggende respekt og forståelse for naturen, foredling av råvarer og nå med sitt engasjement for norsk matkultur, er Årets Villmarkskokk en velfortjent pris. Harald Osa var nøkkelperson under oppstarten av Gastronomisk institutt – som har gitt Norge et flott matmiljø for kunnskap, kvalitet og kompetanse. Han har utgitt en rekke kokebøker. I dag leder Harald Osa Stiftelsen Norsk Matkultur som arbeider nasjonalt med norske råvarer og Norsk matkultur overfor hele måltidsnæringen.

Det er 24. gang Villmarksmessen har kåret ’’Årets Villmarkskokk’’. Den første vinneren var en ung og da ukjent kokkelærling på Lillehammer Hotell – den lærlingen het Arne Brimi.

Thumbnail Image: