Gjør nytt forsøk med havhotellet

Hotelldirektør Runar Menøy skal blåse nytt liv i Vikaneset Havhotell.

Publisert Sist oppdatert

Vikaneset Reiseliv, som var driftsselskap for havhotellet på Frei, gikk konkurs i februar. Selskapet tok over driften av hotellet i 2012, og leide lokalene fra Britannia, som også eier Thon Hotel Vårsøg i Surnadal. Nå skal selskapet drifte hotellet selv, og Runar Menøy er blitt ansatt for å styre både Vårsøg og Vikaneset.

Menøy har lang erfaring innen hotell- og reiselivsbransjen. Tidligere har han blant annet på Hotel Bristol i Oslo og som direktør ved Tanumstrand og Smögens Havsbad i Sverige. Han legger vekt på at han ønsker å få til samspill mellom driften av Vikaneset og Vårsøg.

– Vi skal se på synergieffektene, og det kommer til å bli driftet på en helt annen måte enn tidligere. Vi har apparatet vi trenger i Surnadal, som gir oss tid til føle på hvordan driften går. Vi kan også ha et samarbeid med Thon Hotel i Kristiansund hvis gjestene trenger overnatting. Når det ikke er arrangement her, låser vi dørene, sier Menøy til Tidens Krav.

Nå skal det satses på konferanser og arrangementer. Det kommer ikke til å være noen fast ansatte ved havhotellet, men personalet fra Surnadal blir brukt når det er arrangement på Frei. Menøy påpeker at det neste året skal bli brukt til å utvikle ny strategi for Vikaneset, samtidig som det er aktivitet der.

LES OGSÅ: Havhotell rammes av konkurs

Tidens Krav har tidligere skrevet at det i perioden 2002 til 2012 var et samlet driftsunderskudd i Vikaneset Havhotell på 35,2 millioner kroner.