Gigantlager for Cater Storkjøkken

Cater Storkjøkken vokser stadig og trenger mer plass. Om et år vil et 16.000 kvadratmeter stort sentrallager i Lier stå klart.

Publisert Sist oppdatert

Grunnarbeidene og fjerning av 250.000 kubikk med fjell og stein er allerede unnagjort, og nå er det straks klart for byggestart for det nye sentrallageret på Liertoppen utenfor Drammen. Leietaker blir ingen ringere enn husholdningsgrossisten Cater Storkjøkken som i dag har hovedkontor i Mjøndalen. I tillegg skal også entreprenøren selv, Alento, flytte inn i de nye lokalene.

Totalt dreier det seg om over 120 arbeidsplasser derav 70 fra Cater.

Ferdigstillelse er ventet om et års tid og bygget vil da inneholde en optimal planløsning for matvarer til storhusholdningskunder. 10.000 av kvadratmeterne skal brukes til fryselager, kjølelager og tørrvarelager. I tillegg er det 3.000 kvadratmeter med kontorlokaler samt en parkeringskjeller.

Sammenslutning

Selskapet Cater Storkjøkken er i dag en sammenslutning av de tre tidligere matvaregrossistene Bjørnulfs Engros AS i Mjøndalen, Bjørn Kristiansen AS i Kongsvinger og Østfoldfrukt Mysen AS i Mysen. Årets omsetning vil passere 500 millioner kroner, men de vokser fortsatt.

– Vi leverer matvarer til storhusholdninger som kantiner, restauranter, fastfood, hoteller og institusjoner i Buskerud, Nordre Vestfold, Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland. Cater er et selskap i sterk vekst, og vi har nettopp dratt i land to store kontrakter. Så vi trenger utvilsomt mer plass, sier Garder som påpeker at de nye lokalene på Liertoppen vil bidra til enklere og mer effektiv logistikk og distribusjon til hele Østlandsområdet, sier daglig leder i Cater Storkjøkken, Bjørn Garder (bildet under).

– Det nye lageret vil bli topp moderne, og vi legger vekt på manuell drift fordi vår største konkurransefordel er fleksibilitet. I tillegg blir det mange nye arbeidsplasser, og i første omgang søker vi etter en salgssjef og en leder for logistikk og drift, fortsetter Garder.

 

Powered by Labrador CMS