Første spadetak i Malmø

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Det første spadetaket på Malmøs nye kongress-, konsert- og hotellbygg ble markert med urfremføring av Malmø symfoniorkesters brasskvintett, taler og dansere.

Et nytt kvartal skal bygges et steinkast fra Malmø Sentralstasjon, og byens nye kongress-, konsert- og hotellbygg vil utgjøre navet i dette kvartalet. Det første spadetaket ble tatt 27. juni, og mange hadde samlet seg i Neptuniparken for å få med seg markeringen.

 Kommunalråd Ilamr Reepalu (Socialdemokraterna), Petter Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels og Pierre Olofsson, administrerende direktør i Skanska Sverige holdt alle innvielsestale på arrangementet.

 

- Unikt

- Nordic Choice har en ambisjon om å være Nummer 1 i de viktigste byene i Skandinavia.Vi er allerede størst i Stockholm. Gøteborg har fått sitt flaggskip gjennom Clarion Hotel Post. Og nå er det endelig Malmøs tur. Malmø vil få en storstue til å være stolt av, sier eier og styreleder av Nordic Choice Hotels, Petter A. Stordalen.

Man regner med tre år for å fullføre prosjektet. Innvielsen finner sted sommeren 2015. 


- Malmø har lenge savnet et skikkelig kongressanlegg. Nå får vi et anlegg på den beste beliggenheten, men også et fantastisk konserthus og hotell. På denne måten skaper vi en møteplass som utnytter Malmøs beste kvalitet, nemlig nærheten til vannet. Området blir samtidig en viktig link for å bygge sammen Västra Hamnen med Malmø City, uttaler Ilmar Reepalu.

- Clarion Hotels er fantastisk stolte over å være en del av et så viktig prosjekt som Malmøs kongress-, konsert- og hotellbygg. Området kommer til å bli unikt, det finnes ingen liknende bygg i hele Nord-Europa. Vi er helt overbevis om at dette kommer til å bli Malmøs prioriterte møteplass, sier Administrerende direktør i Clarion Hotels, Katalin Paldeak.

- Det føles fantastisk å sette spaden i jorden, fordi dette prosjektet vil sette Malmø på kartet. Sammen med Malmø kommune skaper vi et kvartal som vil gjøre Malmøboerne stolte, samtidig som det vil lokke næringslivet og besøkende til seg, sier Skanska-direktør Pierre Olofsson.

 

Teaser:

Det første spadetaket på Malmøs nye kongress-, konsert- og hotellbygg ble markert med urfremføring av Malmø symfoniorkesters brasskvintett, taler og dansere.

Main Image:
Thumbnail Image: