First Hotels overtar danske Choice-hoteller

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Fra første april i år vil First Hotels overta driften av de danske Nordic Choice-hotellene. - Vi har ikke oppnådd de stordriftsfordelene vi behøver for å kunne utvikle våre danske hotell, sier konsernsjef Torgeir Silseth. 

Silseth mener derfor at avtalen med First Hotels om et strategisk hotellsamarbeid er en naturlig løsning. 

- First Hotels har en etablert kundebase og et nærvær som gjør det mulig å utnytte synergier og løfte hotelldriften. Nordic Choice kommer til å fortsette i Danmark, men nå gjennom Franchise-virksomhet, sier han i en pressemelding.

Siden etableringen i 1993 har First Hotels utvidet virksomheten gjennom oppkjøp og nyetableringer, og har i dag 46 hoteller i Skandinavia. Seks av disse ligger i Danmark, hvor kjeden fire år på rad har blitt kåret til landets beste. First Hotels Skt. Petri i København ble i fjor utpekt som et av Europas beste forretningshoteller, og det beste i Norden. 

- Vi har allerede en stabil virksomhet i Danmark og nå forsterker vi den ytterligere. Dette er en avtale som begge parter er meget fornøyd med, sier First Hotels-eier Asmund Haare.

Fokuserer på Norge og Sverige

Den nye avtalen med Nordic Choice Hotels omfatter 12 hoteller, hvorav ti ligger i Stor-København. Dermed blir First Hotels den største hotellaktøren i hovedstaden. 

- Vi får en unik tilstedeværelse i Danmark, fremfor alt København. Vi vil møte markedet med et bredt utvalg av kvalitetshoteller og gjennom det som nå skjer får både Nordic Choice og First Hotels sine kunder flere valgmuligheter i Danmark. Med vår størrelse kommer vi også til å kunne tilby spennende karrieremuligheter med mange alternativer for Choice's medarbeidere, sier administrerende direktør i First Hotels, Helge Krogsbøl. 

Nordic Choice etablerte seg på alvor i det danske markedet i år 2000, gjennom oppkjøp av Nordisk Hotel Groups hotell i Danmark. Etter 11 års tilstedeværelse vi Nordic Choice nå fokusere på det norske og svenske markedet, som står for rundt 95 prosent av foretakets omsetning. 

- Innledningsvis tok vi initiativ til å kjøpe First Hotels virksomhet i Danmark. Da det ikke gikk bestemte vi oss for å selge den operative delen av vår danske virksomhet til First Hotels. I de nærmeste årene kommer vi til å fokusere på å bygge opp Nordeuropas største og mest spektakulære hotell i Trondheim, Stockholm, Malmö og Göteborg, sier Choice-eier Petter A. Stordalen. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Petter Stordalen selger den operative delen av den danske virksomheten i Nordic Choice til First Hotels.