Etienne Hugel er død

Etienne Hugel, kommersiell direktør for Hugel-familien og en karismatisk ambassadør for Alsace, døde plutselig lørdag. Han ble 57 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Familien ønsker ikke å gi ytterligere detaljer, annet enn at medlemmer av familien Hugel i en felles uttalelse uttalte at de er i dyp sorg over Etiennes død, og utvidet sine kondolanser til hans far, André Hugel, hans kone Kaoru og hans to barn, Jean-Frédéric og Charlotte.

Ansikt utad

Haugen-Gruppen AS har vært Hugels eksklusive partner og importør i Norge i over 20 år og mottok budskapet med sorg.

– Vår kontaktperson har gjennom disse årene vært Etienne Hugel og nå de siste årene også med god assistanse fra sin sønn Jean-Frédéric. Vi sender med dette vår dypeste kondolanse til hans kone Kaoru, hans sønn Jean-Frédéric, hans datter Charlotte og resten av Hugel familien. Etienne Hugel vil fortsette å leve i våre minner for evig tid, skriver den norske Hugel-importøren Haugen-Gruppen AS, i en pressemelding.

Sammen med sine to brødre, Jean- Philippe og Marc, styrte Etienne familiens vinselskap i nesten 20 år. Han ledet virksomhetssiden av selskapet, men han var også dens ansikt utad, og reiste på kryss og tvers i verden for å utdanne forbrukere, vinkelnere og importører i hans viner og Alsace-viner i sin helhet. Utrettelig, morsom, karismatisk og personlig og med en forkjærlighet for vin, sjarmerte han nesten alle han møtte, heter det i pressemeldingen.

Etienne Hugel ble født i 1958 i Riquewihr, den lille Alsace byen hvor Hugel familien har laget vin siden 1639. I oppveksten så han sin far André og hans onkler Jean og Georges, Hugels 11. generasjon administrere vingården og gjenoppbygge en virksomhet som ble ødelagt under andre verdenskrig.

Etter eksamen fra universitetet med en grad i handel, tilbrakte Etienne ett år i Burgund med å studere vindyrking og ønologi. Etter ett år i militæret, jobbet han så hos vinprodusenter i Bordeaux og California. Han kom hjem og sluttet seg til selskapet som da het Hugel & Fils, i 1982.

Ambassadør

Han reiste mye av året i Europa, USA og Asia som en ambassadør for familiens viner, som nå er tilgjengelig i mer enn 100 markeder over hele verden. Han lærte vinkelnere om Alsace-viners allsidighet, men ikke bare med tradisjonell fransk mat, men moderne asiatisk mat. Dette har hjulpet selskapet med å få innpass i Asia og introdusere Hugel viner til en ny generasjon av amerikanske konsumenter.

I 2015 ledet Etienne Hugel nyskapning av Hugel & Fils som Familien Hugel, som gjenspeiler de tre generasjoner av familien som arbeider for selskapet i dag. Navneendringen ble ledsaget av en større «make over» av bl.a. Hugels utvalg og etikettdesign og dette har vært de betydeligste endringer for huset siden 1920-tallet.

Etienne Hugel etterlater seg sin kone Kaoru, hans sønn Jean-Frédéric og hans datter Charlotte, nå en del av den 13. generasjon om jobber hos Hugel.