Drømmerolle for Juvet Landskapshotell

I morgen er det premiere på den internasjonale sci-fi-filmen «Ex Machina», som er delvis spilt inn rundt Juvet Landskapshotell i Valldal på Sunnmøre.

Publisert Sist oppdatert

Hotelleier Knut Slinning inviterer til gratis utekino på Juvet Landskapshotell fredag.

– Bygdekinoen kommer og setter opp et stort utendørs lerret. Vi håper også å få noen av dem som står bak filmen til å være med, sier Slinning til smp.no.

Distribueres verden over

Filmen er skrevet og regissert av Alex Garland, og har kjente skuespillere som Oscar Isaac, Alicia Vikander og Domhnall Gleeson i sentrale roller.

Universal Pictures International har finansiert filmen, som skal distribueres over hele verden.

– Vi synes det er kjempegøy at vår medlemsbedrift Juvet sammen med Sunnmøre og landet som helhet får denne internasjonale eksponeringen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Rundt hundre filmfolk fra Universal Studios var i sving under opptakene på Sunnmøre i august 2013.

– Vi lette over hele verden og det var veldig vanskelig å finne stedet vi ville filme. Da vi kom hit til Valldal, var vi ikke i tvil lenger, sa produksjonsdesigner Mark Digby til NRK under innspillingen.

– Storslått og spesiell natur

Valldal skal forestille Alaska i filmen, mens Juvet Landskapshotell fungerer som landstedet til en styrtrik dataprogrammerer. Dit kommer en ung ansatt som må delta i et eksperiment med en kvinnelig robot.

Selv om «Ex Machina» ikke utspiller seg i Norge, tror produksjonsdesigner Digby at naturbildene i filmen vil pirre nysgjerrigheten til mange seere.

Samtlige utescener i «Ex Machina» er nemlig spilt inn i Norge.

– Jeg tror naturen er så storslått og spesiell at alle vil spørre hvor vi filmet hen. Folk kommer til å finne ut at det er Norge, sier Digby.