Dette er årets nordnorske bygg

Pingvinhotellet i Tromsø kan smykke seg med tittelen årets byggeprosjekt i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) region nord stod for kåringen av Nord-Norges beste bygg under NNBA 2016.

Det var tre finalister fra de tre nordligste fylkene. Foruten tromsbaserte Consto AS deltok prosjektene Sametinget ved Harald Nilsen Entreprenørforretning AS i Alta og Rabothytta ved MBA Entreprenør AS, Mo i Rana.

Juryen, styret i NESO, mener Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er en verdig vinner. Juryen har følgende begrunnelse for sin avgjørelse:

To faser

Bygget er et flott signalbygg som både entreprenør, byggherre og brukerne kan være stolte over. Consto har vært totalentreprenør og prosjektet har vært gjennomført med to samspillsfaser. Første fase varte en periode på to måneder med involvering av arkitekt, tekniske rådgiver og bruker for å optimalisere byggets utforming. Den neste fasen var detaljprosjekteringen og byggefasen.

Entreprenøren har hatt fokus på HMS som har resultert i null ulykker og det har vært et felles mål at Consto ikke skulle benytte seg av UNN sine sykehustjenester. Strenge energikrav har vært fulgt med fokus på bygningstekniske løsninger. Bygget er et passivhus med energiklasse A.

Samarbeidsvilje

Det juryen har latt seg spesielt imponere over er Consto sin evne og vilje til samarbeid i prosjektet, herunder bidra til gode løsninger. Entreprenøren har vært proaktiv og innovativ. Byggherren har uttalt  at entreprenøren raskt fikk avstemt hva som var viktig for byggherren som sluttbruker.

Fornøyde kunder er det bransjen lever for. Juryen fremhever her at byggherren har uttalt at «Prosjektadministrasjonen til Consto hadde meget dyktige og dedikerte personer, samt rigget prosjektet på en god måte. Vi oppfatter at vi gjorde hverandre gode».

Les reportasje om Pingvinhotellet i Tromsø i Hotell- & restaurantmagasinet 4, som er ute en av de neste dagene.

Powered by Labrador CMS