Bako + SMAK = sant

Bransjemessen Bako blir en del av SMAK 2017.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonsrike Bako-messen ble etablert på 70-tallet, og har frem til nå vært en viktig møteplass for alle i bakeribransjen. Nå er det på tide med en revitalisering, og derfor har vi valgt å inngå et samarbeid med Norges Varemesse/SMAK 2017, sier daglig leder Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Ifølge Bakke er det primært økonomi som gjør at de velger å teste ut et samarbeid.

– Blant annet var det et tungt økonomisk løft å gjennomføre Bako-messen i sin opprinnelige form. Nå velger vi å prøve ut et samarbeid med SMAK 2017, og så skal vi evaluere de erfaringene vi får med dette.

Naturlig arena

– SMAK 2017 vil være den viktigste møteplassen i Norden for alle som arbeider med mat og drikke bl.a. innenfor storhusholdning og convenience, og det er derfor en naturlig arena å være til stede for vår bransje. Vi gjør dette gjennom å etablere et eget område på messen under en felles profil. Under profilen «Bakeland», som omfatter rundt 1000 kvadratmeter, vil du finne leverandører, industri og dyktige fagfolk innenfor bakeri- og konditorbransjen som sammen vil skape et spennende mangfold, forteller Bakke.

Han gleder seg til å vise frem de siste baker- og konditortrendene.

– Vi ønsker å vise noen av de innovasjoner som har skjedd i vår bransje de siste årene, og vi ønsker å formidle viktige trender som påvirker oss når det gjelder brød og bakervarer. Og selvsagt skal vi formidle det ekte og gode håndverket som vår bransje representerer! Jeg tror dette blir veldig spennende, og at dette blir en flott og viktig arena for baker- og konditorbransjen, sier en entusiastisk Gunnar Bakke.