Årets Kjøkkensjef 2007 ble Torbjørn Forster
Kriteriene for å få prisen er at personen har vist:
- Fremragende presentasjon av norsk fagkunnskap i inn og utland
- Et kjøkken, som ved sin ambisiøse, dyktige kjøkkensjef, er kjent for jevn, høy faglig standard og hvor det går tydelig frem at kjøkkensjefen er den drivende faglige kraft bak et stabilt, skapende og karakterfast kjøkken.
- Aktiv bruk av norske oppskrifter med det mål å gjøre Det Norske Kjøkken kjent.
- Modernisering av det opprinnelige norske kjøkken md norske råvarer som basis, tilpasset tidenes krav, spesielt ernæringsmessig og økonomisk.
I sin begrunnelse sier juryen: Torbjørn Forster, som kjøkkensjef på Statholdergaarden, er uten tvil en kandidat og et kjøkken som innfrir kravene. Statholdergaarden serverer mat i toppklasse, som gjest kan en spise a la carte, eller en seks retters meny komponert med basis i de råvarene som er å finne akkurat den dagen. Kjøkkensjef Torbjørn Forster holder seg med et impulsivt kjøkken som gjenspeiler årstiden. Han setter sin ære i å behandle Norske råvarer i faget, på en moderne måte med inspirasjon fra Europeiske mattradisjoner.
Restaurant Statholdergaarden legger svært stor vekt på lærlingarbeid. De har hatt lærlinger med i Oslo cup i en årrekke. De fleste lagene har også kvalifisert seg videre til Norges cup og de kan skryte av flere pallplasseringer og flere Norgesmestere, så sent som i år.
Torbjørn Forster er kjent som en kjøkkensjef som er svært flink med elever, lærlinger og utplassering fra kokkeskolene. Han setter sin ære i at de får skikkelig behandling og ikke minst god opplærling. Han er selv med under alle konkurransene som støttespiller, motivator og ikke minst en stor trygghet for lærlingene. Hans stab på kjøkkenet har vært der i en årrekke, noe som er et godt tegn på trivsel og gode arbeidsforhold.
Prisen er et stipend på kr 30000, pokal og nål.