Alsén til topps

Mathias Alsén, barsjef på First Hotels Grims Grenkas bar Brooms & Hatchets, vant den norske finalen av Bacardi Legacy Cocktail Contest.

Publisert Sist oppdatert

Den internasjonale utgaven av konkurransen er regnet som en av verdens virkelig store cocktailkonkurranser, og i mai skal Mathias til den store finalen i Sidney.

Dette er en litt uvanlig cocktailkonkurranse av flere årsaker – her er det nemlig ikke sjonglering av flasker og annen staffasje som gjelder, men det å selv komponere den beste drinken. Det er essensielt at drinkens ingredienser er lette å få tak i og at personer som ikke er fagpersoner enkelt skal kunne lage den hjemme. Målet er ikke mindre enn å lage en ny klassiker på linje med de store, kjente og kjære(?) drinkene.

Mathias sin drink, “Turning Leafes”, består av ordinære ingredienser som hvit rom, sukkerlake og sitron, samt de mer uvanlige drinkeingrediensene oregano, agurk og hylleblomstlikøren St. Germain (likøren er på Vinmonopolets bestillingsutvalg).

Store dommernavn

Konkurransen har tidligere blitt vunnet av flere av de ledende bartenderne på de beste barene verden over. I konkurransen som Mathias vant, var blant annet Jörg Meyer dommer. Han er kjent fra baren “Le Lion” som mange holder som Europas og kanskje verdens beste bar. Med andre ord er dette en konkurranse på absolutt toppnivå med med både dommere og deltagere fra cocktailverdenens absolutte eliteklasse.

I følge cocktaileksperten Hanne Stensvold, forfatter av boken “Pjolter. Den norske Cocktailrevolusjonen”, har det skjedd en radikal forbedring i Norges barer og trekker frem Mathias som et godt eksempel på dette.

– Dette er en av de virkelig store internasjonale cocktailkonkurransene og jeg er ikke overrasket at det er Mathias som er valgt til å representere Norge. Nivået han møter her er skyhøyt, men det er også nivået hans, sier hun.