Alle må gå på Hotell Norge

Ingen av de rundt 200 ansatte på Hotell Norge i Bergen får være med videre når det legendariske hotellet overtas av Scandic.

Publisert Sist oppdatert

1. september skifter Hotell Norge kjede fra Rezidor til Scandic. I utgangspunktet skulle de rundt 200 Rezidor-ansatte bli med over til Scandic, men slik blir det ikke ifølge NRK.

Årsaken er at hotellet stenges helt under totalrenoveringen som skal gjennomføres. Dermed er det ikke lenger snakk om en virksomhetsovertakelse, forklarer Steen-Mevold til NRK.

– Jeg har absolutt forståelse for at dette er en tung beskjed for de ansatte å få, sier han videre.

Hotellet vil bli stengt i åtte måneder under renoveringen, og vil åpne tidligst 1. mai 2017. Det er også stridens kjerne, for tidligere var planen å holde deler av hotellet åpent i hele renoveringsfasen.

Steen-Mevold sier det er sikkerhetsgrunner som gjør at hotellet må stenges helt.

– Det er ikke forsvarlig å holde det åpent under renoveringen og utvidelsen. Siden Scandic ikke har noe relasjon til Rezidor, blir det ikke riktig at vi kommenterer spørsmål om de ansatte. Men vi håper jo at flest mulig av de får jobb på andre hoteller. Det er utvilsomt mange flinke folk som jobber der i dag, sier Steen-Mevold til NRK.

Vil ta saken til retten

Djevat Hisenaj er leder i Hordaland Hotell- og restaurantarbeiderforening og har jobbet på Hotell Norge i 26 år. Han vil ikke være med på at stengingen av hotell ikke er virksomhetsovertakelse.

– Vi trodde det beste, helt til Scandic nå har snudd helt på hodet. De ansatte har tatt beskjeden svært tungt, sier han til NRK, og varsler at han vil ta saken til retten.

– Det får vi ta til etterretning, men slik vi ser det må vi stenge hotellet. Og da er det ikke noe hotell å drive virksomhet i, svarer Steen-Mevold.