Stenger hotellet og permitterer ansatte

Thon-hotellet har for få gjester.

Publisert Sist oppdatert

Thon Hotell Torghatten i Brønnøysund stenges midlertidig på grunn av sviktende gjestegrunnlag.

Hotelldirektør Solveig Svendsen opplyser til banett.no at Thon Hotel Torghatten - som ble åpnet i 2009 - har hatt stengt i helgene siden i fjor høst, på grunn av manglende belegg på de 43 rommene.

Fra og med mandag denne uken har hun sett seg nødt til å stenge hotellet også i midtuken, i første omgang ut mai.

– Det er ikke trivelig at vi nå ser oss nødt til å gjøre dette. Men vi ser ikke at etterspørselen etter rom forsvarer å holde åpent lenger, sier Svendsen.

Dette medfører også at Thon må permittere seks årsverk, fordelt på varierende stillingsbrøker, fra og med onsdag denne uken.

Årsaken til svikten i etterspørsel ligger i Norskehavet utenfor Helgelandskysten, hvor aktiviteten på olje- og gassfeltene er lavere.

Widerøe har også kuttet flere av sine direkterundturer til Oslo i år, etter dalende passasjergrunnlag fra offshorebransjen. Thon ser nå at de 120 rommene på hotellet i byen er nok, og at 43 ekstrarom ved flyplassen blir for mye.

 

Men selv om Thon nå permitterer og stenger, har de en beredskap hvis ting skulle snu. Svendsen sier hotellet kan åpne dørene på tre timers varsel. For øvrig setter hun sin lit til at sommerturistene skal gi grunnlag for å åpne hotellet i juni.

Powered by Labrador CMS