Rica Maritim-lærlinger til topps

Kokkelærlinger fra Rica Maritim Hotel i Haugesund gikk til topps i egen prestisjecup.

Publisert Sist oppdatert

Rica Hotel Maritim har de beste kokkelærlingene i Scandic-kjeden. Det ble klart da årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole. Fem lag fra forskjellige deler av landet kjempet om å imponere juryen fra det norske kokkelandslaget. Vinnermenyen bestod av en forrett av sukkersaltet ishavsrøye med fritert potetball fylt med blåskjell, ertepuré og fritert røyeskinn, en hovedrett med langtidsstekt svinecarré med risotto og grillet fylt vårløk og en dessert av pære «Annabelle».

Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel. Premien til vinnerne er et treningsopphold med kokkelandslaget.

Lærlingmangel

Mangelen på lærlinger i hotell- og restaurantbransjen er et økende problem, og Scandic Hotels vil ta opp denne kampen. Derfor arrangerer kjeden Scandic Cup, der hotellkjedens lærlinger kjemper om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger.

- Vi trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

- Dessuten håper vi flere i bransjen vil følge etter. På den måten trigger vi sunn konkurranse mellom hotellkjedene, som både bransjen og lærlingene nyter godt av, legger han til.

Scandic har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med selskaper innenfor andre fagområder.