Markerer handikapdagen

– Umulig å oppdage nedsatt funksjonsevne i 7 av 10 tilfeller, sier Magnus Berglund i Scandic.  

Publisert Sist oppdatert

4. desember markerer Scandic den internasjonale handikapdagen med arrangementer i flere regioner. Ifølge tilgjengelighetsdirektør Magnus Berglund er det umulig å se at en person har nedsatt funksjonsevne i 7 av 10 tilfeller.

– Ved et av våre hoteller var det en gjest som fikk oppgradert sitt rom til suite. Da han spurte resepsjonisten om å få en dusjstol, ble hun forundret. Det viste seg at gjesten hadde protese på høyre ben, noe som var umulig for resepsjonisten å se, sier Berglund.

Scandic har engasjert ulike profiler, samt invitert Norges Handikapforbund (NHF) og Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) til å holde foredrag denne dagen. Dette inkluderer blant annet Tommy Rovelstad, tidligere kaptein på det norske kjelkehockeylandslaget.

- Vi markerer dagen med arrangementer i flere regioner. Vi samarbeider med mange inspirerende foredragsholdere som har tatt seg fri fra jobbene sine for å markere denne viktige dagen, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic.

Kjeden og Magnus Berglund har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid med tilgjengelighet. 

– Det er viktig å ta hensyn til detaljer da det kan være avgjørende for veldig mange, sier Berglund og får støtte av Steen-Mevold. 

– Scandic Hotels ønsker å gi samtlige gjester en like god opplevelse. Våre spesialtilpassede rom skal være like hyggelige som de ordinære rommene.