Økonomisk fiasko for prestisjeprosjekt

Banken lei av å tape penger, går inn som eier.

Publisert Sist oppdatert

Estatia Norefjell Resort er det mest ambisiøse prosjektet i nyere norsk hotellhistorie. Med kjente investorer som Axel Eitzen, Bertel O. Steen og Ivar Tollefsen, skulle hotellets 1900 sengeplasser trekke hele Østlandets næringsliv til Norefjell. Nylig feiret Quality Hotel Norefjell femårsjubileum, men regnskapene er ingenting å juble for. Samlet har hotellet gått med en halv milliard kroner i underskudd, skriver Finansavisen.

- Norefjell har gått bra, men gjelden har vært for stor. Nå konverterer vi 530 millioner fra gjeld til egenkapital. Det gir selskapet 63 millioner i positiv egenkapital og en gjeld på 350 millioner, sier kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank til avisen.

Han sier dette vil skape helt andre rammevilkår for å kunne satse og vokse. Samtidig går banken inn og finansierer en ny kongresshall. Samtidig overtar banken 100 prosent av aksjene i prosjektet.

Hotellet kostet til sammen 1,2 milliarder kroner å bygge - rundt 500 millioner mer enn planlagt. Salg av leiligheter i hotellet og i den tilknyttede landsbyen skulle generere 980 millioner kroner i inntekter. Hotelldelen alene skulle gi en nettogevinst på 175 millioner kroner, og landsbyleilighetene 85 millioner kroner. Men når Danske Bank overtar, er det fortsatt 140 leiligheter igjen å selge av 284 leiligheter til sammen. Det er samme antall leiligheter som var til salgs for to år siden, skriver Finansavisen.

 

 

Powered by Labrador CMS