Nekter å gi fra seg Oslo-hotell

Tidligere hotelleier Zulficar Hussain fikk tvangssolgt eiendommen til Petter Stordalens Home Capital i mai i fjor, men nekter å flytte ut. Nå er han pålagt å fravike hotellet straks.

Publisert Sist oppdatert

Hotelleiendommen i Stortingsgaten 16 i Oslo sentrum ble tvangssolgt til Stordalens Home Capital for 230 millioner kroner, pluss en mulig bonus på 30 millioner, etter at Zulficar Hussains Eiendom og Kontrakt Consulting as (EKC) misligholdt et lån hos BN Bank. Det skriver DN.no.

Hussain og datterselskapet Stortingsgaten 16 forsøkte å stanse det såkalt frivillige tvangssalget gjennom en midlertidig forføyning, men fikk ikke medhold. Likevel nekter han å flytte ut av lokalene

DN skriver at Hussains driftsselskap, Dt Oslo, ble trukket for Oslo byfogdembete i forrige uke. Långiver BN Bank og Petter Stordalens Stortingsgaten 14-16 krevde at Dt Oslo fravek eiendommen.

I kjennelsen pålegges Dt Oslo «straks å fravike» hotelleiendommen.62-årige Hussain sa i retten at hotelleiendommen ble solgt med leiekontrakt, at denne har varighet ut 2015, og at han ville ha 30 til 35 millioner kroner for å avvikle kontrakten og flytte ut.

Byfogdembetet sier i sin kjennelse at det ikke var «aksept for at det skulle løpe et leieforhold etter at salg var gjennomført».  I stedet pålegges Dt Oslo «straks å fravike» hotelleiendommen.62-årige Hussain sa i retten at hotelleiendommen ble solgt med leiekontrakt, at denne har varighet ut 2015, og at han ville ha 30 til 35 millioner kroner for å avvikle kontrakten og flytte ut.

 

- Dette var ren obstruksjon fra Dt Oslo og Hussain, så avgjørelsen var som forventet, sier advokat Vidar Riksfjord i advokatselskapet Schjødt til DN.no.

Eiendommen i Stortingsgaten, som også huser Christiania Teater, ble tidligere drevet som Hilton-hotell. 

Powered by Labrador CMS