Han er Norges beste med sjømat

 Odd Ivar Jørgensen fra Rica Nidelven Hotel vant Årets sjømatkokk 2014.

Publisert Sist oppdatert

 

Konkurransen bar preg av meget høyt nivå blant deltagerne, men Odd Ivar Jørgensen ble til slutt kåret som vinner av en enstemmig jury etter å ha løste oppgavene på en utmerket måte og meget gode smaker på alle rettene.

Kokkene på Rica Nidelven Hotel fortsetter dermed å plukke edle premier i kokkekonkurranser. I sommer vant også assisterende kjøkkensjef Christoper W. Davidsen Global Chef Challenge, og hoteller har de siste årene hatt kokker, konditorerer og lærlinger som har hevdet seg i en rekke konkurranser, skriver Horecanytt.no.

 Finalistene i sjømatkonkurransen fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer hvorav kongekrabbe og tørrfisk var hovedråvarene som de skulle komponere to fingermatretter av til tolv personer. I tillegg til dette måtte de lage en hovedrett av lange på grunnlag av tidligere innsendt meny.

Sondre Bruvik Ellingstad, som til daglig jobber på Lucullus Restaurant i Bergen, kom på andreplass i finalen.

Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter og Bergen Kokkenes Mesterlaug, med gode samarbeidspartnere. Konkurransen ble avviklet i Norsk Sjømatsenter sine lokaler på Fisketorget i Bergen.

Jørgensen mottok en gavesjekk fra SR-Bank pålydende kr 10.000,-, sølvbestikk fra Theodor Olsen Sølvverksted, kokkekniv fra Famosa og utdanning stipend for et studieopphold på seks uker på en av Skandinavias beste restauranter gitt av Hordaland fylkeskommune, og finansiert av EU sitt Leonardo da Vinci mobilitetsprogram.

Dommerpanelet befsto av hoveddommer Adam Schive Bjerck, landslagskokk og partner i Adams Matkasse, smaksdommer Anders Isager ved Norsk Sjømatsenter og smaksdommer Kristine Øvrebø fra Bergen Kokkenes Mesterlaug.