
Vant Matprisen for økologisk satsing
Nordic Choice Hotels er Årets kjede 2014.
– Vi er enormt stolte over å motta Matprisen! Vi ønsker å gå i bresjen for bærekraftig hotelldrift, og slike anerkjennelser motiverer oss til å fortsette med det gode arbeidet, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels.
CR-manager Cathrine Dehli,i Nordic Choice Hotels mottok prisen på vegne av kjeden på arrangementet som gikk av stabelen 30. oktober på Kunstnernes Hus i Oslo.
Debio og ØQ (økologiske foregangsfylker) arrangerte Matprisen for første gang med støtte fra med Landbruksdepartementet. Prisen skal løfte frem aktører som jobber med økologisk matproduksjon og bærekraftige menyer i storhusholdninger.
– Det er på tide at vi løfter frem og hedrer alle de menneskene, kokker og kjøkkenansatte som faktisk gjør en forskjell. Det er i dag flere og flere aktører som velger å tenke sesong, bruke mer grønt, redusere svinnet, bruker mer økologiske råvarer og selvfølgelig serverer en deilig og smaksrik meny, sier initiativtaker for Matprisen, prosjektleder Elizabeth von Hanno Brockfield i ØQ.
I tillegg til Årets kjede, ble det del tut priser til Årets inspiratory (Holte gård) og Årets enkeltvirksomhet (kjøkkenet på St. Olavs Hospital). I tillegg vant Vinmonopolet kategorien Årets utfordring, mens Øyafestivalen ble vinner i Årets arrangement.
I juryen satt flere av Norges ledende mateksperter. Blant disse var kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo, journalist Joacim Lund i Aftenposten, matskribent Henrik J. Henriksen, miljøsjef Ingrid Kleiva Møller i Øyafestivalen samt eksperter på økologisk matproduksjon.