Stordalen på storshopping

Kjøper fem hotelleiendommer for 630 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Anker Eiendom Norge AS har kjøpt fem hotelleiendommer av DNB Liv. Anker Eiendom Norge kontrolleres av Petter A. Stordalen. 

Handelen omfatter Quality Airport Hotel Værnes i Stjørdal, Clarion Collection Hotel Tollboden i Drammen, Clarion Collection Hotel Amanda i Haugesund, Clarion Collection Hotel Bryggen i Ålesund og Clarion Collection Hotel Aurora i Tromsø.

- Vi anser de fem hotelleiendommene som attraktive investeringsobjekter, og er strålende fornøyd med avtalen som er inngått.  Nå gleder vi oss til å videreutvikle de eksisterende hotellproduktene og styrke Nordic Choice-hotellenes posisjon lokalt, sier Petter A. Stordalen i en pressemelding.

Eiendommene som nå skifter eier består av rundt 610 hotellrom og konferansefasiliteter, fordelt på til sammen 32.000 kvadratmeter. Nordic Choice er hotelldriver på alle hotellene i dag, hvor leiekontraktene på tre av hotellene utløper de nærmeste årene. 

Administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringsmegling er fornøyd med salget.

- Vi har vært på eiersiden siden 2001, og det har vært en hyggelig reise. I neste fase skal flere av disse hotellene reforhandles og det skal tas en rekke strategiske valg.  Det betyr at dette er et godt tidspunkt for at Nordic Choice kan ta over å videreutvikle eiendommene, sier hun.