London blir aldri den samme

I mai åpner Shangri-La dørene 34 etasjer over Themsen.

Publisert Sist oppdatert

6. mai klippes snoren til nye Shangri-La Hotel i London. Hotellet blir den Hong Kong-baserte gruppens tredje i Europa etter hotellene i Paris og Istanbul.

Byggingen av glassprismet The Shard på sydbanken av Themsen nærmer seg slutten. Bygningen blir 306 meter høy og får 72 etasjer. Shangri-La legger beslag på 34. til 52. etasje, og blir med det Europas høyeste hotell, skriver selskapet i en pressemelding.

Og det er trolig unødvendig å si at The Shard, som er tegnet av Renzo Piano, blir Londons høyeste bygning.

Fra bakkeplan i St. Thomas Street blir hotellets gjester fraktet til 35. etasje, som er bundet sammen med 34. etasje av vinduer i dobbel høyde og et storslagent trappeløp.

Hotellets 202 rom ligger i 36. til 50. etasje, og Shangri-La lover romslige forhold. Rommene varierer fra 30 helt til 188 kvadratmeter, men da snakker man selvsagt ikke om rom, men suiter. Felles for alle romtypene er imidlertid at de har vinduer fra gulv til tak og alt som ellers hører til – inkludert badespeil med integrert TV. I mer enn en tredjedel av badene kan gjestene nyte utsikten over London og tilhørende grevskaper fra badekaret. Og legger man nok penger på bordet, kan man nyte 180-gradersutsikten fra Shangri-La-suiten i 39. etasje.

Hotellet får tre restauranter og baren Gong, Londons høyeste, i 52. etasje.

Herligheten åpner for booking 17. mars. Prisen? Fra 450 pund, cirka 450 kroner, natten.

Powered by Labrador CMS