Kjøper halve Hotel Norge

Eiendomskonge henter arvesølvet «hem».

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsinvestor Geir Hove har kjøpt halvparten av Hotel Norge i Bergen. Hotel Norge ble i 1998 kjøpt for rundt 400 millioner kroner. Kjøper var Hotell Norge Holding ANS, som igjen er eid av to familieselskaper fra Farsund. Det er rederfamilien Mikalsen som nå selger sin eierpost på 50 prosent til Geir Hove, skriver Bergens Tidende.

Prisen er ikke kjent, men avisa anslår en kjøpesum på rundt en halv milliard kroner.

Radisson Blu Hotel Norge er største leietaker i bygningent, som er en av Bergen sentrums mest kjente landemerker. Hotellets leiekontrakt løper til august 2016, med mulighet for forlengelse. Ifølge sist tilgjengelige regnskap fra 2012, var leieinntektene fra Radisson Blu Hotel Norge på 44 millioner kroner.

Bygningen er på til sammen 29.000 kvadrat. I tillegg til størrelsen og den unike beliggenheten, falt ingeniørutdannede Hove for noe annet ved Hotel Norge.

– Bygget er helbetong - både etasjeskiller og fasader. For en ingeniør er det helt fantastisk. Det er ingenting som kan råtne her. Jeg har eid mange gamle bygårder med etasjeskiller i tre i Bergen sentrum, og vet hvor mye sopp og råte det kan være der, sier Hove.

Han har de siste årene befestet sin posisjon som Bergens ubestridte eiendomskonge. Gjennom sitt investeringsselskap Realforum eier han alene eller sammen med forretningspartnere mange bygninger i Bergen sentrum, blant dem Zachariasbryggen og First Hotel Marin og nå altså Hotel Norge.

Powered by Labrador CMS