Scandic overtar Hotel Norge

Og skal pusse opp for en kvart milliard kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Hotel Norge, Bergens eldste og mest prominente hotell blir et Scandic-hotell, opplyser kjeden i en pressemelding. Hotellet blir kjedens åttende hotell i vestlandshovedstaden.

- Vi er i dag svært fornøyde med å kunne offentliggjøre at vi tar over Hotel Norge. Dette er en stor dag for Scandic, og Hotel Norge vil bli et verdifullt tilskudd til Scandic, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Scandic Norge.

Scandic er Norges største hotelloperatør og vil med Hotel Norge telle hele 87 hoteller over hele landet.

- Totalrenoveringen av Hotel Norge begynner i september 2016, sier Svein Arild Steen-Mevold. Sammen med eierne skal vi bruke rundt 250 millioner NOK på å gjøre hotellet til et av de flotteste i Norge. Det har vært et flaggskip før, og nå skal det bli det igjen, sier Steen-Mevold.

Hotel Norge vil etter renoveringen være Bergens største hotell med 390 rom og suiter i tillegg til en stor konferanseavdeling. Hotellet ble opprinnelig bygget i 1885, og er et av Norges eldste og mest ærverdige hoteller.

- Vi har valgt Scandic som vår langsiktig samarbeidspartner, blant annet fordi de har investeringsviljen og kompetansen til å drive og utvikle hotell. Vi ser med glede frem til at Hotel Norge igjen skal ta tilbake og befeste posisjonen som et av Norges flotteste hoteller, sier representant for huseierne, Geir Hove.

Hotell Norge Holding DA vil fortsatt eie hotellet, mens Scandic Hotels offisielt overtar ansvaret for driften av hotellet 1. september i 2016. Avtalen skal formelt godkjennes av konkurransetilsynet før overtagelsen.

 

- Dette er en virksomhetsoverdragelse, som innebærer at Scandic overtar alle forpliktelser som foreligger ved overtagelsestidspunktet, også for de ansatte, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold.

Fra venstre: Geir Hove, Svein Arild Steen-Mevold og Endre Glastad
Powered by Labrador CMS