Vil noen kjøpe et forlatt hotell for fem millioner?

Fosheim Hotell har stått tomt siden 2009. Nå er det lagt ut for salg.    

Publisert Sist oppdatert

Prisen er satt til 4,8 millioner kroner for trehotellet på Røn i Valdres. Det ble bygget i 1885 og har et bruksareal på 1615 kvadratmeter. Hotellet inneholder blant annet kafélokale, kjøkken, spisesal, bibliotek, peisestue med bar og 13 gjesterom med bad, skriver Oppland Arbeiderblad.

I tillegg kommer lysthus, bryggeanlegg og ti utleiehytter som alle har to soverom, kjøkken/stue, hems og bad. Lysthuset er like gammelt som hotellbygningen, og har originale veggmalerier.

Totalt er tomten på over 14,7 dekar. Hyttene i maskinlaft er oppført i nyere tid. Selve hotellet er også ombygd i flere etapper, men har beholdt en god del av sitt opprinnelige preg eksteriørt.

I annonsen på Finn.no påpeker megleren at bygningene har behov for vedlikehold/renovering.

– Det er en eiendom som har mye potensial for den som er kreativ og kan gå på prosjektet, sier advokatfullmektig Kristine Kvame til Oppland Arbeiderblad.

Hun sier det trolig ikke har vært aktivitet i lokalene siden 2009.

Kvame representerer Advokatfirmaet Kalsnes & Nygaard på Dokka, som står for salget. Oppdragsgiver er Bank 1 Oslo Akershus AS (Sparebank 1). Banken overtok eiendommen etter konkurs i Fossheim Skysstasjon AS, som sto som hjemmelshaver.

De ti hyttene fra 1988 er seksjonert ut og kunne selges for seg. De følger imidlertid med i handelen, og ny eier kan velge å avhende hyttene. Det samme gjelder to tomter som hører til eiendommen.

Salget ble annonsert for to uker siden, men det er foreløpig ikke kommet inn bud, opplyser Kvarme.