NY SJANSE: Christian André Pettersen skal forsøke å sikre seg en ny Bocuse-sjanse i Årets Kokk 2019. Her fra Lyon i januar. Foto: Tom Haga.

Gir drømmen en ny sjanse

Det var ikke vanskelig å se at Christian André Pettersen ikke var superfornøyd med tredjeplass og bronsestatue under årets Bocuse d Or-finale i Lyon. Nå gir han gass og satser på «revansje».

Publisert

Det var lite norsk jubel på bildene fra verdensfinalen i Lyon i januar. Ja, knapt nok et smil. Det var nemlig helt tydelig at superambisiøse Christian André Pettersen hadde drømt om et helt annet resultat.

Men akkurat den dagen ble både Danmark og Sverige for sterke, og dermed måtte team CAP og Norge «ta til takke» med en tredjeplass.

TOK BRONSE: Team CAP tok bronse i Lyon.

"Samler ikke på tredjeplasser"

Men «live your dream»-tatoveringen på armen handler ikke om tredjeplasser. Den handler om å gå hele veien. Og det er det han forsøker på nå, for i dag ble han presentert som en av fem finalister i Årets Kokk 2019 -hvor vinneren representerer Norge i Bocuse d´Or Europa 2020 og Bocuse d´Or i Lyon 2021.

Men dette blir langt fra noe «walk in the park» for Bodø-kokken med base på Mondo i Sandnes.

I en av de andre båsene står blant annet Øyvind Bøe Dalelv, også han fra Bodø, og en av Pettersens beste venner. Bøe Dalev er blant annet kjent som tidligere kjøkkensjef ved Statholdergaarden og dermed er det duket for et skikkelig venneoppgjør i Mathallen til 24. september.

Sterk konkurranse

En annen av deltakerne som faktisk har tatt enda edlere metall i Bocuse d´Or enn Pettersen, er Håvard Werkland. Han var commis for Christopher W. Davidsen i 2017, da Norge tok sølv bak USA. Werkland var for øvrig direktekvalifisert gjennom sin seier i NM i Kokkekunst i fjor.

De to siste deltakerne er Filip August Bendi og Marius Dragsten Kjelsrud. Bendi deltok også i Årets Kokk 2017, da han havnet bak Pettersen. Han er til daglig kreativ leder ved Hotel Bristol i Oslo.

Også Dragsten Kjelsrud er vant til å omgås Chrstian André Pettersen. Stjørdalingen var nemlig med i Pettersens Bocuse-team som prepper, eller hjelper. Nå skal han prøve å danke ut eks-sjefen.

Tror du Pettersen får representere Norge igjen, eller tror du en av de andre konkurrentene tar innersvingen på han?

Powered by Labrador CMS