VINNER: Christopher W. Davidsen er kjent for å prestere. Her fra Årets Kokk 2015 som han vant.
VINNER: Christopher W. Davidsen er kjent for å prestere. Her fra Årets Kokk 2015 som han vant.

Bocuse-stjerne til Britannia

Årets sølvvinner i Bocuse d`Or, Christopher Davidsen åpner restaurant på Britannia Hotel i 2019. Målet er å lage et trøndersk mattempel.

Publisert

Etter flere år som konkurransekokk på aller høyeste nivå, der jakten på edelt metall og trening til verdensmesterskap i kokkekunst har vært hverdagen, er Christopher Davidsen nå klar for neste steg i karrieren: Sin egen restaurant i Speilsalen på Britannia Hotel.

Davidsen tok sølv i Bocuse d`Or i Lyon i januar i år og har fra før sølv i Bocuse d`Or Europe og gull i Global Chef VM som foreløpige karrierehøydepunkt. Nå skal Davidsens delikatesser få en ny arena på Britannia Hotel, der ambisjonen er at restauranten skal bli en av Norges aller beste.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Nytt kapittel

MATGURU: Når målet er å skape et mattempel, er det smart å ha en matguru som Davidsen ved kjelene.
MATGURU: Når målet er å skape et mattempel, er det smart å ha en matguru som Davidsen ved kjelene.

Davidsen er ansatt på Britannia Hotel fra 1. mai 2018 og får ansvaret for prestisjerestauranten Speilsalen når hotellet åpner igjen. Speilsalen har vært et av Trondheims aller flotteste selskapslokaler siden åpningen i 1870, med en lang rekke av ærverdige middager, selskaper og dans opp igjennom årene. Det er derfor ikke så rart at han gleder seg.

– Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på et nytt kapitel i karrieren min og til å starte på reisen med å utvikle Speilsalen på nye Britannia Hotel til å bli en topprestaurant i Norge. Jeg tar med meg uvurderlig erfaring fra Bocuse d`Or og konkurransemiljøet jeg har vært en del av de siste årene, og bruker dette som inspirasjon til å få til noe helt unikt i Speilsalen. Jeg ser veldig frem til det å kunne få direkte tilbakemelding fra nye gjester hver kveld på maten og menyen min og til å skape mitt eget mat-univers i de historiske rammene i Speilsalen, forteller Davidsen.

– Et trøndersk mattempel

Davidsen skal bruke det neste året til å hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen, der han blant annet skal hospitere hos flere anerkjente topp-restauranter i utlandet. Når han nå får åpne sin egen restaurant på Britannia Hotel, er målet å oppnå internasjonal anerkjennelse og ta en posisjon som en av Norges beste restauranter.

Administrerende direktør Mikael Forselius er strålende fornøyd med sin nye signering og bruker store ord for å beskrive ambisjonsnivået. For endelig skal trønderne få sitt eget mattempel.

– Christopher Davidsen er akkurat den personen vi har lett etter når vi nå skal etablere Britannia sin prestisjerestaurant i Speilsalen. Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen. Jeg er overbevist om at Christopher kommer til å lykkes med å gjøre Speilsalen til et trøndersk mattempel og gleder meg til å jobbe sammen med han.

Megaoppussing

Britannia Hotel gjennomgår for tiden en omfattende total-renovering over nesten tre år og har siden åpningen i 1870 vært stedet for de mest prominente arrangement og celebre gjester i Trondheim. Hotellet skal på ny bli stedet for de store anledninger når det gjenåpner som klassisk, moderne, britisk-inspirert femstjerners hotell og restauranthus i 2019.

Som resten av hotellet skal også Speilsalen gis nytt liv og innhold i 2019. Planen er å etablere den som topprestaurant under Davidsens ledelse, og tiltrekke seg en ny målgruppe av mat og drikke interesserte gjester til hotellet, som også skal inneholde fem andre mat og drikkekonsept.

257 rom

Britannia Hotel skal etter gjenåpning i 2019 fremstå som ett av Norges aller beste hotell, et reisemål i seg selv, med seks ulike restaurantkonsept: fra spennende, uformelle mat- og drikketilbud, til kokkekunst på aller høyeste nivå i Speilsalen. Hotellet får 257 nye rom og suiter, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler.