NY JUBEL: Blir det nye jubelscener, som her fra Årets Kokk 2017, når Christian André Pettersen skal i aksjon i Torino?

Say cheese!

Selvsagt blir det italienske råvarer når kokkene i Bocuse d’Or Europe skal måle krefter i Torino i juni. En av hovedråvarene er osten Castelmagno DOP.

Publisert

Når Christian André Pettersen & co skal i ilden i Bocuse d’Or Europe 12. juni skal kunstverkene være en hyllest til det italienske kjøkkenet. Og det er klassiske italienske råvarer som står i høysetet.

Pettersen skal løse to oppgaver, en fatrett og en tallerkenrett. Det har i lengre tid vært klart at råvarene til fatretten skal være kjøtt fra Fassona Piemonte-okse, kalvebrissel og Sant' Andrea, en spesiell type risottoris fra Piemonte.

HOVEDROLLE: Osten Castelmagno DOP er en av årets viktigste ingredienser.

Nå er det også kjent at hovedråvarene i tallerkenretten er osten Castelmagno DOP og egg.

Pettersen gleder seg til å ta fatt på den nye oppgaven.

– I to måneder har commis Håvard André Josdal Østebø, coach Gunnar Hvarnes og jeg stått på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell og øvd på fatretten. Vi har blitt kjent med råvarene og jobbet med å få fram de beste smaksopplevelsene, så det blir spennende å begynne på nye utfordringer, sier Christian André Pettersen. 

Må sette sitt eget preg

– Fatoppgaven er lagt opp til å hedre den italienske måten å lage og servere mat på. Samtidig er den geografiske identiteten veldig viktig så Christian André Pettersen setter sitt personlige og nasjonle preg i sine retter, forteller coach Gunnar Hvarnes.

I tillegg til at tallerkenretten skal inneholde Castelmagno DOP og egg, må også 50 prosent av retten bestå av frukt eller grønnsaker.

– Vi er veldig fornøyd med oppgaven. Osten blir en veldig spennende utfordring og vi er i full gang med å utvikle retten, sier Hvarnes.

ALT FOR NORGE: Denne gjengen skal gi alt i Torino 12. juni.

Både tallerkenretten og fatretten skal serveres til konkurransens 15 dommere. 

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Torino i Italia 11. og 12. juni. Team Norway, med kandidat Christian André Pettersen i spissen, skal i aksjon fra boks fem på konkurransens andre dag. Det norske laget består av kandidat Christian André Pettersen (i midten), commis Håvard André Josdal Østebø (t.v.) og coach Gunnar Hvarnes, samt ren rekke støttespillere. Bent Stiansen er president for teamet, og også Norges dommer under europafinalen.

Første uten Paul Bocuse

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2019. De 24 teamene i verdensfinalen er kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Konkurransen ble etablert i 1987 av mesterkokken Paul Bocuse, og har siden det utviklet seg til å bli en global konkurranse i kokkekunst. Dette blir for øvrig den første Bocuse d´Or-konkurransen etter at Paul Bocuse gikk bort tidligere i år, i en alder av 91 år.

Vår forrige kandidat, Christopher William Davidsen, endte på en bunnsolid andreplass. Totalt har Norges 13 Bocuse-kokker til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser siden 1987.

Powered by Labrador CMS