Så mye planlegging, så mye jobb og plutselig var det over.

– Vips, så var det over

Christian André Pettersen er godt fornøyd med sin egen gjennomføring, men sier det er surrealistisk å være ferdig.

Publisert


– Hvilke tanker gjør du deg om gårsdagen, ville stuntreporter Arne Sørvig (daglig leder i Bocuse d´Or Norge) vite?

– Jo, det er godt å ha det unnagjort, nå kan vi bare vente på resultatet. Men det er også ganske surrealistisk å være ferdig med Bocuse d´Or nå. Vi har forberedt oss så lenge og så er det plutselig ferdig på et vips, sier Pettersen.

Drømt om det i 20 år

18. september 2017 er datoen det ble klart at det var nettopp Christian André Pettersen som skulle representere Norge i Bocuse d´Or. Det var datoen han vant Årets Kokk 2017.

Selve forberedelsene pågikk imidlertid i mange måneder før det. Og når Pettersen forbereder seg til noe, gjør han det skikkelig.

– Jeg har drømt om det i 20 år og plutselig var det over, sier Pettersen på spørsmål fra Sørvig.

– Skjer alltid noe uforutsett

Samme Sørvig ville også vite hva som hadde vært mest utfordrende.

– Det var nok avslutningen eller serveringen. Akkurat i den fasen var det litt mindre folk tilgjengelig enn vi forventet, sier Pettersen. Det skjer hvert eneste år at det vil være et punkt hvor man ikke har full kontroll. Vi taklet det greit også, fortalt Pettersen.

Etter at konkurransen var over, samlet den norske delegasjonen seg i Lyon.

– Vi fikk samlet teamet, familie og venner og tatt oss en middag og noe godt i glasset, fortalte Pettersen, mens han var i bussen på vei ut mot stedet konkurransen arrangeres.

Håper på medalje, drømmer om gull

Det er flere sterke nasjoner som er i sving i skrivende stund og Pettersen trekker frem flere nasjoner blant favorittene.

– Jeg forventer at det er to-tre sterke land i dag også, men det er først og fremst Japan og Sverige jeg tror vil levere godt. Frankrike kan også hevde seg, men de må ha dagen og treffe bedre enn de gjorde i Europafinalen.

Også den norske Bocuse-sjefen Arne Sørvig har en klar drøm for kvelden:

– Bocuse d´Or Norge har ett mål og det er er å være på pallen i Lyon. Det i seg selv er ekstremt krevende. Men Christian har enda høyere ambisjoner og det er ingen stor hemmelighet, sier Sørvig.

Powered by Labrador CMS