NY: Rebellious er splitter ny på det norske markedet.

Rebelsk Riesling for livsnytere

Rebellious Riesling beskrives som «en upretensiøs god vin for livsnyterne som tør å sette en bag-in-box på bordet».

Publisert

Først av alt: Bag in box-omtaler er langt fra hverdagskost her i gården, all den tid det foreløpig er ytterst få norske etablissementer som bruker den slags. Men ingen regler uten unntak osv...

«Beina på bordet. Sola i ansiktet. Midt i uken eller på fest. Glem alle regler, slipp rebellen i deg løs og prøv et glass Riesling fra den nye verden – akkurat når og hvor du vil.»

Sånn starter pressemeldingen fra Rebellious. Deilig upretensiøst, om vi skal få si det. Og det fortsetter i samme deilige, stil. Det er nesten som vi tror på det:

– Rebellious er vinen for de som ikke vil bruke lang tid på å lese de små etikettene på polet, men som er glad i god vin, og som tør å servere vinen rett fra en bag-in-box. Vi utfordrer reglene og lanserer en god kartongvin som fortjener sin plass på bordet – fordi den er rebelsk god. 

Perfekt til sushi

Riesling er en velkjent drue for de fleste vindrikkere. Aller helst forbinder vi den med vin fra Tyskland, Østerrike og Frankrike, men nå er rieslingdruen sluppet løs i New Zealand. Resultatet er både splitter nytt og velsmakende.

Ved første øyekast på kartongen kan Rebellious se ut som en søt vin, men i realiteten er den fruktig og velbalansert. Nettopp på grunn av dette er vinen en perfekt match til sushi og fisk. Fruktsødmen i vinen gjør den også perfekt til sterkt krydret mat.

– Det aller beste med Rebellious er likevel at du kan nyte den helt alene, på terrassen, i hagen, som aperitiff, til et pent dekket middagsbord eller når det kommer et spontant besøk, skriver produsenten.

Så kanskje er det på tide å utfordre normene og servere vin fra en bag-in-box i selskap og på fest?

Mer om Rebellious:

Pris: 419,90 kroner

Varenummer: 7653106

Smak: Ren, fruktig og umiddelbar, preg av pære, blomst og tropisk frukt.

Lukt: Ung og lett parfymert aroma av pære, blomst og tropiske frukter.

Farge: Middels dyp strågul.

Land, distrikt, underdistrikt: New Zealand, Waipara, Øvrige

Råstoff: Riesling 100%

Powered by Labrador CMS