Stjerner boikotter luksushoteller

Protesterer mot innføringen av sharialover i Brunei.

Publisert Sist oppdatert

Sultanen av Brunei, Haji Hassanal Bolkiah, har besluttet å gradvis innføre sharialover i det sørasiatiske fyrstedømmet. Det vekker sterke reaksjoner, og anført av menneskerettsaktivister, feminister og forkjempe for homofiles rettigheter innfører flere Hollywood-stjerner en boikott av hoteller som eies av den styrtrike sultanen, skriver nrk.no.

Han eier blant annet de berømte og populære Beverly Hills Hotel og Hotel Ble-Air i Hollywood. Begge hotellene er en del av Dorchester Collection-kjeden, som består av luksushotell over heile verden. Dorchester har hovedsetet sitt i London, men er 100 prosent eid av sultanen og hans maktapparat.

Ellen De Generes, Jay Leno og Richard Branson og Oprah Winfrey er blant de mange som krever at sultanen av Brunei ikke kan stå som eier av hotellene. De oppfordrer til boikott hvis ikke nye eiere overtar.

Aksjonen har også ført til et bredt folkelig engasjement. Boikotten har ført til en flom av avbestillinger på femstjernershotellene Plaza Athenee Hotel og Le Meurice i Paris.

Christopher Cowdray, toppsjefen i Dorchester Collection-kjeda, kaller demonstrantene dobbeltmoralske og viser til at også den saudiarabiske kongefamilien eier flere hotell i Hollywood. Han sier en boikott bare rammer de lokalt ansatte.