15 av 39 svenske byer med negativ RevPAR

Derimot går det bedre med de norske hotellene. 

Publisert Sist oppdatert

De norske hotellene har kommet seg bedre etter pandemien enn det hotellene har i det øvrige Norden.

I alle fall om man legger til grunn ferske tall fra Benchmarking Alliance som Peter Wiederstrøm har analysert.

I den siste "hotelloversikten" fra Wiederstrøm Hotel Consulting viser tall fra Benchmarking Alliance for såkalt RevPAR (losjiomsetning per tilgjengelige rom) at de norske byene har bedre utvikling enn de øvrige nordiske.

For mens 15 av 39 svenske byer/markeder på oversikten til Benchmarking Alliance har negativ RevPAR-utvikling fra perioden januar-mai 2019 til tilsvarende periode i år, er status "bare " tre av 14 norske i minus. Totalt for det svenske utvalget er RevPAR nær uforandret fra 2019, mens for det norske utvalget er det en oppgang på drøyt 5 prosent.

Også i det danske utvalget er utviklingen svakere enn i Norge, men der trekker København kraftig ned for de øvrige fem byene går i pluss.

Se et utvalg nordiske byer i kartet.

Tallene er nominelle, og dermed ikke justert for generell prisstigning i de respektive landene. I tillegg er det her brukt Euro, og det innebærer at endringer i vekslingsforhold til de ulike valutaene, mot Euro, kan spille inn. Den norske kronen har som kjent svekket seg kraftig mot Euro i det siste, så slik sett kunne de norske byene kommet enda bedre ut enn det disse tallene viser.

Vær også obs på at de de tre landenes utvalg hoteller kan ha ulik "dekning" i forhold til landenes totale romkapasitet.

Powered by Labrador CMS