IDYLL: Det ble satt tidenes rekord i antall overnattinger fra januar til juni i Danmark i år med totalt 16,5 millioner overnattinger. Selvbetjente hoteller blir stadig mer populært, fiølge

Store endringer i danskenes hotellvaner 

Danmark med rekord i antall overnattinger. 

Publisert Sist oppdatert

BB-Hotels:

BB-Hotels er en dansk hotellkjede med selvbetjeningshoteller. De har eksistert siden 2003, og har hoteller i Aarhus, Fredrikshavn, Herning,Vejle og Rønne. 

Danskene satte ny rekord i antall overnattinger i første halvår i år med 16,5 millioner overnattinger. Det er en økning på 1,1 millioner sammenlignet med første halvår i fjor. Hoteller sto for over halvparten av de samlede overnattingene, heter det i en pressemelding fra BB-Hotels. 

Men det er også store endringer i danskenes reisevaner: Det velges nå flere selvbetjeningshoteller. 

– Vi er blitt vant til å kunne klare alt selv via digitale løsninger, og de vanene tar vi med oss når vi reiser. Selvbetjente løsninger er ikke lenger en trend, men en resultat av våre forventinger til service. Vi ønsker ikke å bruke flere timer på å fylle ut papirer i resepsjonen ved innsjekking, men ha kontroll, fleksibilitet og en smidig opplevelse. Dette er grunnen til at vi ser flere selvbetjeningsløsninger poppe opp, også innenfor hotellbransjen, sier fremtidsforsker i Firstmove, Kirsten Østegraard Poulsen.

– Men det vil alltid være behov for de tradisjonelle hotellene med personlig service, legger han til. 

Ifølge bransjeorganisasjonen for danske hoteller, Horesta, vil en i 2024 ha 60.00 tilgjengelige hotellrom i Danmark, hvilket er en dobling på 20 år. 

Selvbetjeningshotellkjeden BB-Hotels sier følgende om utviklingen innen selvbetjening.

– For 20 år siden så vi et marked og åpnet vårt første selvbetjeningshotell. Den gang var det piloter og andre innen logistikkbransjen som benyttet seg av hotellet. I dag er det en langt bredere del av befolkningen som besøker oss, sier hotellsjef hos BB-Hotels, Shejla Gunic.

Powered by Labrador CMS