TURISTATTRAKSJON: Container-hotellet har blitt en av byens største turistattraksjoner.

Se! Et vinproduserende øko-hotell

I september åpnet WineBox Valparaiso – et chilensk øko-hotell oppbygd av gjensatte containere på havna i Valparaiso. Og ikke «bare» er de bærekraftig, de er til og med selvforsynt med vin.

Publisert

Valparaiso er Chiles viktigste havneby og hver dag strømmer lasteskip inn fra hele verden. Når skipene forlater havna setter de igjen containere som blir til store berg av forsøplende metall. Containerne har en levetid på ca 15 år før de blir ubrukelige.

Men det finnes en råd.

(Saken fortsetter under bildet)

Bærekraftig alternativ

STILIG: De røffe containerne gir unektelig et stilig uttrykk.

I det historiske området Cerro Mariposas startet et kreativt og bærekraftig prosjekt for å få bukt med problemet med gjenværende containere som forsøplet området.

I september åpnet WineBox Valparaiso – regionens første øko-hotell oppbygd av gjenværende containere fra lasteskipene. Initiativtakeren til hotellet er Grant Phelps fra New Zealand. Phelps har vært bosatt i Valparaiso i 16 år og har lenge reagert på container-problemet som har preget bybildet. Ambisjonen med WineBox var å skape et bærekraftig alternativ til de tradisjonelle hotellene, og forandre et av Valparaisos fattigste områder til en turistattraksjon.

(Saken fortsetter under bildet.)

UTSIKT: Hotellet har en fantastisk utsikt over byen Valparaiso.

Selvforsynt med vin

Hotellet har fått navnet Winebox fordi det er selvforsynende innen vinproduksjon. Produksjonen skjer i hotellets kjeller og forventes å kunne produsere 42.000 flasker vin hvert år.

Hotellet er bygget opp av 25 gjenværende containere som er forvandlet til fargeglade hotellrom med utsikt mot Stillehavet. Hvert rom forteller en unik historie da de faktisk er fraktet jorden rundt før de havnet i Valparaiso. Innredningen og møblene er laget av 3000 lastepaller i tre og rommene er isolert med resirkulert avispapir.

Powered by Labrador CMS