BEST: Opland Edel Costasera, som er modnet på Amaronefat, ble kåret til den beste akevitten under Norsk akevittfestival på Gjøvik.

Denne akevitten ble kåret til årets beste

Opland Edel Costasera til topps. 

Under Norsk akevittfestival på Gjøvik sist helg ble Opland Edel Costasera, modnet på Amaronefat, kåret til den gjeve prisen «Beste festivalakevitt», skriver Anora i en pressmelding. 

– Det var utrolig stas at Opland Edel Costasera vant denne gjeve utmerkelsen på Norsk akevittfestival på Gjøvik, en av Norges viktigste møteplasser for akevittentusiaster. Med Opland Edel Costasera har vi kombinert noe av det beste fra Norge med noe av det beste fra Italia – norsk akevitt modnet på fat av Amarone-vin, sier Norgessjef for brennevin i Anora Holger Gramstad,  som også mottok prisen på scenen lørdag ettermiddag.

STOLT VINNER: Norgessjef for brennevin i Anora, Holger Gramstad, mottok prisen for årets beste akevitt under helgens premieutdeling.

Opland-akevitt har vunnet en rekke priser i internasjonale konkurranser, og har siden 1872 vært en inspirasjonskilde for utviklingen av akevittkategorien. 

– Dette er en ekstraordinær akevitt med en elegant avrundet krydderprofil med vanilje, mørk sjokolade, ristede mandler og mørkerøde bær fra Amaronefatet. Prøv Opland Edel Costasera til ost, dessert eller som en nydelig avec alene eller til kaffen, sier akevittambassadør i Anora, Atle Minothi, .

Det var festivalpublikummet selv som stemte frem Opland Edel Costasera som vinner. Gjennom QR-koder som hang på plakater på festivalen, kunne alle besøkende som ønsket det, anonymt stemme frem sin favoritt.

Den eksklusive akevitten er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget på Vinmonopolet.

Powered by Labrador CMS