TIL TOPPS: Plantation har tatt Sverige med storm, og ble også nylig kåret til «beste globale produkt» under årets Bartender Choice Awards (BCA).

Prisvinneren er favoritt blant bartendere og publikum

Plantation ble kåret til «beste globale produkt» under årets Bartender Choice Awards (BCA).

Publisert Sist oppdatert

I Sverige troner rom fra Plantation øverst på salgslisten hos Systembolaget. Med global medgangsvind i seilene forventes det at også flere nordmenn får øynene opp for det karibiske brennevinet.

Flere utmerkelser

Plantation Daiquiri:

4 cl Plantation 3 Stars

3 cl limejuice

2 cl sukkerlake

Shake alle ingredienser med is og sil over i et avkjølt cocktailglass.

– Plantation er en utrolig spennende merkevare å jobbe med og følge. Alexandre Gabriel og teamet hans er uredde, og glade i å eksperimentere, og har en stor drivkraft og kjærlighet bak alt de gjør. Det vises også i alle anerkjennelsene de får. Fra et forbrukerperspektiv er det lett å lykkes når man bruker rom som ingrediens, og med Plantation 3 stars og de andre rom-typene fra Plantation, er det vanskelig å gjøre noe feil når man inviterer venner over, sier merkevaresjef for Plantation i Anora, Johan Bengtsson, i en pressemelding fra Anora.

Plantation har fått en rekke utmerkelser:

· Product of the year - Bartenders Choice Awards 2023

· Product of the year - Bartenders Choice Awards 2022

· Most trending Rum - Drinks International, Annual Brands Report 2022

· Grand Master (Winning most awards) - The Spirits Business, Global Masters Rum & Cachaca 2022

Rom & Tonic (en miks av G&T og Mojito):

Fyll et glass med isbiter

4 cl Plantation 3 Stars

Fyll opp med tonic water

Press i en limebåt og pynt med frisk mynte

Rom har i lang tid nesten utelukket vært assosiert med populære drinker som rom og cola, mojito og daiquries. Men for 10-12 år siden kom flere og flere produsenter på banen, og rom begynte også å nytes som avec i tillegg til at den ble en yndet samlervare.

En av dem som har bidratt til utviklingen er franske Alexandre Gabriel. På oppdrag fra sin den gang, nye arbeidsplass Maison Ferrand i Konjakk-regionen i Frankrike, dro han på 1990-tallet til Karibia på jakt etter den beste rommen i regionen.

Smaken skiller seg ut

Den fant han på de ulike øyene, som alle bidro med hvert sitt særpreg og rendyrkete smaker.

Som en hyllest til den historiske rommen som ble og blir produsert på tre av Karibias territorier; Barbados, Jamaica og Trinidad og Tobago, ble Plantation 3 Stars utviklet. Som navnet tilsier; én stjerne for hver av de tre selvstendig statene.

SLUKK TØRSTEN: Rom & Tonic skal visstnok være en slager. Se faktaboks for oppskrift.

Med en delikat lukt av kaffe, kakaobønner, honning, vanilje og nellik – kombinert med smaker av blant annet bittersøt mørk sjokolade og grillet marshmallow – skiller den blanke rom-typen seg ut.

Smaker av sjokolade stammer fra Barbados, papaya og banan fra Jamaica og krydder som pepper og nellik fra Trinidad. Det som også gjør at Plantation 3 stars skiller seg ut, er at den etter lagring i Karibia blir fraktet via sjøveien til Frankrike, der den til slutt blir lagret på Konjakkfat før den tappes.

Powered by Labrador CMS