Går sammen om ny hotellkjempe i Kina

Accor og Huazu inngår strategisk allianse.  

Publisert Sist oppdatert

Samarbeidet mellom den franske og den kinesiske hotellkjeden innebærer at selskapenes eksisterende hotell slås sammen undet en paraply. Accor har i dag 144 hotell i Kina, mens Huazu (også kjent som China Lodging) har rundt 1900.

I tillegg skal samarbeidet føre til mellom 350 og 400 nye budsjett- og mellomklassehotell de nærmeste årene, skriver Financial Times.

Avtalen går ut på at Accors budsjett- og mellomklassehotell blir en del av Huazu. Accor-hotellene i de øverste prissegmentene skal fortsatt eies og drives av det franske selskapet. Accor overtar 10 prosent av aksjene i Huazu og får et sete i kinesernes styre, mens Huazu overtar 10 prosent av aksjene i selskapet som driver hotellene Accor beholder i Kina. 

Avtalen er verdt 160 milloner dollar og er den nyeste i en rekke fransk-kinesiske allianser i reiselivssektoren den siste tiden. Til Reuters sier administrerende direktør Sebastian Bazin i Accor at det er 15 hotellrom per 1000 innbyggere i USA, 10 rom per 1000 innbyggere i Europa, men mindre enn to rom per 1000 innbyggere i Kina.

– Denne avtalen viser Accors ambisjoner om vekst i Kina, sier Bazin til Reuters.

Accor er verdens fjerde største hotelleier, med 3700 hotell i 92 land.