Kutter 40 tonn matavfall

Bare ved Scandics hoteller i Norge kan rester etter buffeer, på tallerkener og fra råvarer utgjøre flere hundre kilo daglig, men dette tallet skal bli betydelig lavere.

Publisert Sist oppdatert

Ved å fokusere på avfallshåndteringen ved hotellene, tar Scandic-kjeden et viktig neste skritt i sitt miljøvernarbeid. Et pilotprosjekt som nylig er gjennomført viser at det for Scandic totalt er mulig å redusere frokostavfallet med flere hundre tonn, gjennom kunnskap og planlegging.

Virkemidlene er opplæring, bedre kontroll på innkjøp og produksjon samt informasjon til gjestene. Målet er å redusere avfallet fra frokosten fra 90 gram til maks 50 gram per gjest. Med en million gjestedøgn i året vil det tilsvare en reduksjon på 40 tonn i året fra Scandics norske hoteller.

– Vi er godt i gang med å gjennomføre endringene som gjør at det blir mulig å redusere matavfallet markant. Nå har alle medarbeidere fått opplæring i hva de kan gjøre for at det skal kastes mindre mat. Det handler blant annet om hvordan råvarene håndteres og hvordan maten presenteres på buffeen. Vi veier også all maten som skal kastes, slik at man blir mer bevisst hvor mye det faktisk er. Vi ser allerede gode resultater på denne satsingen, sier Morten Malting, Food & Beverage Director i Scandic Norge.

For det å jobbe aktivt med avfallshåndtering innebærer store miljøgevinster. Både medarbeidere og gjester kan bidra – gjestene oppfordres til å spise så mye de vil, men å kaste så lite de kan.

– Ved at vi kaster mindre tar vi bedre vare på miljøet og vår fremtid. Vi har selvfølgelig alltid gjestenes tilfredshets i fokus, og vi tror at dette tiltaket også vil skape positive reaksjoner blant dem. En ekstra gevinst med prosjektet er at vi styrker stoltheten hos medarbeiderne ved at de blir enda mer engasjert og kjenner at de bidrar, sier Malting.

 
Powered by Labrador CMS